‘Apple vertraagt Tidal-app updates om Beats Music sterker te maken’

Rutger Otto
27 april 2015, 10:47
2 min leestijd
‘Apple vertraagt Tidal-app updates om Beats Music sterker te maken’

Apple zou app-updates van muziekdienst Tidal opzettelijk vertragen om Beats Music beter in de markt te kunnen zetten.

Lees verder na de advertentie.

Apple vertraagt Tidal

Dat meldt althans een anonieme bron tegen de New York Post. Tidal, de muziekstreamingdienst van Jay Z, werd vorige maand opnieuw in de markt gezet. Al snel daalde de app echter flink in de App Store hitlijst. Enkele weken na de herlancering van de app, viel Tidal buiten de top 700 van iPhone-apps. Volgens de bron nam Apple ‘expres veel tijd om Tidal app-updates goed te keuren’.

Dat zou ertoe geleid hebben dat mensen de app minder snel downloadden, waardoor het momentum van Tidal over ging. ‘Tidal kreeg op 15 april een nieuwe app voor Android, maar in Apples iOS App Store heeft hij nog steeds geen goedkeuring gekregen.’

beats music kosten

Exclusiviteit

Achter de schermen zou volgens geruchten een mini-oorlog uitgebroken zijn tussen Tidal en Apple. Zo zegt een andere bron van de Post dat Robert Kondrk, de man die bij Apple over iTunes Content gaat, tegen de Universal Music Group zou hebben gezegd dat artiesten niet worden uitgelicht in de iTunes Store als ze exclusieve muziek voor Tidal uitbrengen. Rihanna bracht haar nummer American Oxygen exclusief uit voor Tidal en zou een tijdje niet makkelijk te luisteren of te koop zijn via iTunes. Apple ontkent alle geruchten overigens.

Tidal ‘gaat prima’jay z tidal

Jay Z liet gisteren op Twitter weten dat het goed ging met de muziekdienst. “Het gaat gewoon prima”, schreef hij. Tidal heeft momenteel 770 duizend abonnementen. De rapper en eigenaar van Tidal vraagt mensen wel om de dienst een kans te geven. “De iTunes Store is niet in een dag gebouwd en Spotify had negen jaar nodig om succesvol te worden.”

Ondertussen denken veel mensen dat Apple aan een vernieuwde versie van Beats Music werkt. Met een eigen streamingdienst wil Apple de strijd aangaan tegen Tidal (dat betere geluidskwaliteit belooft dan zijn concurrenten) en Spotify. Wellicht horen we tijdens het WWDC in juni meer over de plannen van Apple.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu