Placeholder
Redactie

iphone-vergrootglas.pngVeel mensen vragen zich sinds de eerste iPhone al af waarom er geen kopiëren en plakken-functie in de iPhone zit. Bij bijna elke update wordt er wel op gehoopt, maar tevergeefs. Met de komst van de iPhone 3G leek het dan eindelijk zo ver, maar ook dit keer zat het er niet bij. Waarom eigenlijk niet? En waarom heeft Apple de GPS-functies van de iPhone 3G niet uitgebreider gemaakt, met bijvoorbeeld gesproken instructies voor in de auto?

De reden dat de iPhone geen kopiëren en plakken ondersteund is heel simpel. Apple vindt het niet belangrijk genoeg. Volgens Greg Joswiak, die dit allemaal verteld, is het niet dat Apple er iets tegen heeft. Er zijn alleen andere dingen, die belangrijker zijn. Kopiëren en plakken heeft niet zo’n hoge prioriteit, ondanks dat bijna iedereen het wel wil.

iphone-google-maps.pngOok waarom de iPhone geen (ingesproken) ‘turn by turn’-instructies tijdens het navigeren, voor bijvoorbeeld in de auto, komt volgens Joswiak door ‘ingewikkelde redenen’. Gelukkig kan dit nog altijd in de App Store verschijnen, als Apple de developers goedkeurt, tenminste.

Op de vraag waar de iPhone office suite is, komt er niet een heel duidelijk antwoord. Er zouden wat technische problemen zijn, maar wat precies, wordt niet verteld.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.