Apple is nog niet klaar met Samsung en eist weer een toestelverbod
Rutger Otto

De tweede ronde van Apple versus Samsung krijgt een staartje. Apple won 120 miljoen dollar in de patentzaak, maar het bedrag is niet genoeg. Een nieuwe rechtszaak staat op de planning.

apple versus samsung kleinApple wil de gewonnen patentzaak overdoen tegen Samsung, weet FOSS Patents, dat opnieuw ingediende documenten van het bedrijf uit Cupertino publiceerde. “Apple kan niet verbergen zeer teleurgesteld te zijn in de uitspraak van begin deze maand”, schrijft Florian Mueller van FOSS Patents.

Apple eiste 2,2 miljard, kreeg 120 miljoen

Daar zit wat in, want hoe veel 120 miljoen misschien ook lijkt, het is peanuts bij de 2,2 miljard dollar dat Apple oorspronkelijk als schadevergoeding eiste. Ook wilde het bedrijf 40 dollar schadevergoeding per verkocht toestel dat een patent heeft geschonden. De rechter besloot dat Samsung drie van de vijf door Apple ingediende patenten heeft geschonden. Andersom had Apple ook één van de twee ingediende patenten van Samsung geschonden, waardoor Apple 158 duizend dollar aan het Zuid-Koreaanse bedrijf moest betalen.

Niet alleen wil Apple de zaak opnieuw behandelen om wellicht iets dichter bij die 2,2 miljard dollar te komen, ook wil het bedrijf een definitief verbod op Samsung-telefoons die patenten schenden. En niet alleen op oude toestellen. Als Samsung in de toekomst een telefoon uitbrengt die patenten zouden gebruiken van Apple, mogen die niet op de markt komen, vindt Apple.

Nog geen vrede met Samsung

Een week geleden leek het er nog op dat Apple en Samsung wellicht vrede zouden gaan sluiten, maar dat lijkt met het indienen van deze nieuwe documenten weer helemaal van de baan. Wel legde Apple het deze maand bij met Google. Alle lopende patentzaken werden na een overeenkomst tussen beide partijen gesloten.

Lees meer Apple nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.