Apple versus Adobe: ontwikkelaars laten Adobe Flash links liggen

De Wall Street Journal meldt dat vele website- en applicatieontwikkelaars Flash links laten liggen, vermits de vraag van de klant duidelijk is: de site of applicatie moet probleemloos te bezoeken zijn vanop de iPad of iPhone. En omdat Mr. Jobs nog steeds van mening is dat flash niet op de iPhone of iPad hoort, doet men beroep op HTML5.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De strijd tussen Apple en Adobe is al langer dan vandaag aan de gang. Apple blokkeert elke samenwerking met Adobe en wilt voorkomen dat flash draait op de iPhone, iPod of iPad. Hoewel Adobe beweert dat zijn laatste Flash Player 10.1 optimaal is aangepast aan Apple’s producten, stelt Steve Jobs dat Flash ervoor zorgt dat het toestel veel trager functioneert. Vele klanten van ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om op zoek te gaan naar alternatieven voor Flash, vermits Apple deze weigert te implementeren. HTML5 (HyperText Markup Language 5) lijkt een goed alternatief.

Bron: online.wsj.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.