Apple verstopt vacature in website om toptechnicus te vinden
Lars Paymans

Apple heeft een creatieve manier gevonden om nieuw talent aan te trekken. Het bedrijf uit Cupertino verstopte een vacature, zodat alleen geschikte kandidaten hem konden lezen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple verstopt vacature voor nieuwe technicus

Het bedrijf uit Cupertino is op zoek naar een ‘getalenteerde technicus’ en besluit direct het kaf van het koren te scheiden. De tekst stond namelijk niet op de standaard vacaturesite van Apple, maar werd in de code verstopt die naar een aparte pagina verwees.

apple verstopt vacature

Zach Whittaker (van ZDNet) ontdekte de vacature en plaatste een afbeelding van de pagina op Twitter. Inmiddels heeft Apple de website alweer offline gehaald. Of de technicus inmiddels gevonden is, is niet bekend. Via WaybackMachine kun je de website toch nog bekijken.

Op de pagina werd je begroet met een Apple-logo dat gemaakt is van letters en leestekens. En de tekst: “Hoi, je hebt ons gevonden! We zoeken een getalenteerde technicus die een kritiek onderdeel van onze infrastructuur wil gaan maken. Dit zal een sleutelrol gaan spelen voor Apples ecosysteem.”

Een alternatief voor AWS?

Opvallend hieraan is dat de persoon in een klein team aan de slag gaat, met de voorzieningen van een groot bedrijf (Apple). Volgens sommigen is de vacature een aanwijzing dat Apple van plan is om een eigen alternatief voor Amazon Web Services te bouwen. Door een eigen serverstructuur op te richten, heeft Apple meer controle over de gegevens en kan de privacy van de gebruiker beter beschermd worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.