Apple verstopt vacature in website om toptechnicus te vinden

Lars Paijmans
21 augustus 2017, 11:37
1 min leestijd
Apple verstopt vacature in website om toptechnicus te vinden

Apple heeft een creatieve manier gevonden om nieuw talent aan te trekken. Het bedrijf uit Cupertino verstopte een vacature, zodat alleen geschikte kandidaten hem konden lezen.

Apple verstopt vacature voor nieuwe technicus

Het bedrijf uit Cupertino is op zoek naar een ‘getalenteerde technicus’ en besluit direct het kaf van het koren te scheiden. De tekst stond namelijk niet op de standaard vacaturesite van Apple, maar werd in de code verstopt die naar een aparte pagina verwees.

apple verstopt vacature

Zach Whittaker (van ZDNet) ontdekte de vacature en plaatste een afbeelding van de pagina op Twitter. Inmiddels heeft Apple de website alweer offline gehaald. Of de technicus inmiddels gevonden is, is niet bekend. Via WaybackMachine kun je de website toch nog bekijken.

Op de pagina werd je begroet met een Apple-logo dat gemaakt is van letters en leestekens. En de tekst: “Hoi, je hebt ons gevonden! We zoeken een getalenteerde technicus die een kritiek onderdeel van onze infrastructuur wil gaan maken. Dit zal een sleutelrol gaan spelen voor Apples ecosysteem.”

Een alternatief voor AWS?

Opvallend hieraan is dat de persoon in een klein team aan de slag gaat, met de voorzieningen van een groot bedrijf (Apple). Volgens sommigen is de vacature een aanwijzing dat Apple van plan is om een eigen alternatief voor Amazon Web Services te bouwen. Door een eigen serverstructuur op te richten, heeft Apple meer controle over de gegevens en kan de privacy van de gebruiker beter beschermd worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Twitter
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's