Apple verslaat Nokia in simkaartstrijd
Redactie

Apple heeft de strijd om de standaard van een simkaart gewonnen van Nokia. Het nieuwe nano sim formaat is door het ETSI goedgekeurd. De nieuwe standaard simkaart is veertig procent kleiner dan het huidige formaat van de micro simkaart van de iPhone 4 en iPhone 4S.

Nieuwe standaard

Het Europees Telecommunicatie Standaardisatie Instituut heeft gisteren bekendgemaakt dat het nieuwe simkaartontwerp van Apple de voorkeur heeft gekregen. De protesten van RIM, Motorola en Nokia hebben daar geen verandering in kunnen brengen. De simkaart van Apple bleek na een uitgestelde stemming meer stemmen te hebben gekregen dan de andere partijen, zoals RIM, Motorola en Nokia.

Eerdere strijd

Er was in het voorjaar een behoorlijke strijd gaande tussen de partijen en Apple. Nokia en RIM zijn van mening dat de stemming beïnvloed is door Apple en vonden eerder hun eigen ontwerp superieur aan die van Apple. Uiteindelijk zijn er wel aspecten van ontwerpen van andere partijen meegenomen in het definitieve ontwerp van Apple.

Kleinere simkaart

De nieuwe standaard van de simkaart zorgt voor een kleinere uitvoering. Hierdoor kunnen telefoons en smartphones, zoals de iPhone nog dunner gemaakt worden. Ook wordt er dan meer ruimte geboden voor andere technieken. De afmetingen van de nieuwe 4FF simkaart zijn 12,3 bij 8,8 bij 0,67 millimeter. De 4FF staat voor Fourth Form Factor.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.