Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zo wil Apple dat verpakkingen van derden eruit zien

Rutger Otto
14 augustus 2015, 10:39
2 min leestijd
Zo wil Apple dat verpakkingen van derden eruit zien

Binnenkort moeten ook accessoires van derde partijen dezelfde soort verpakkingen hebben in Apple Stores. Maar hoe gaat Apple dat bewerkstelligen?

Lees verder na de advertentie.

Apple verpakkingen

De Apple Store moet nog meer een geheel worden dan het nu al is. Momenteel zijn accessoires van derden bijna een doorn in het oog in de winkel, omdat hun verpakkingen anders is dan de strakke design-lijn die Apple in de rest van de winkel doorvoert. Daar moet als het aan Apple ligt dus verandering in komen.

De afgelopen maanden werkte Apple al met accessoire-makers aan vernieuwde verpakkingen, zo bleek al eerder. Business Insider heeft inmiddels een memo onderschept waarin Apple uitlegt hoe de producten verpakt moeten worden. Het gaat om accessoires van de merken Incase, Tech21, LifeProof, Sena, Logitech en Mophie.

apple store verpakking

Strenge richtlijnen

Producten van derden in de Apple Store moeten straks dozen hebben die met Apple-verpakkingen overeen komen. Zo moet de achtergrond wit zijn met een duidelijke afbeelding van het accessoire op de voorgrond. Er moet per se gebruikgemaakt worden van een font dat Apple heeft goedgekeurd en de foto’s van producten moeten vanuit de juiste hoek genomen zijn. Apple zou al verpakkingen teruggestuurd hebben naar bedrijven omdat het verpakkingsmateriaal niet goed genoeg is.

Apple wil dat klanten een ervaring in de winkel hebben die vanaf de voordeur tot achterin gelijk is. Daarnaast moeten producten makkelijker vindbaar zijn en zal het uitstralen dat de accessoires van derden goedkeuring van Apple gekregen hebben. Daarmee wordt het misschien aantrekkelijker om te kopen, omdat klanten direct een bepaalde kwaliteit verwachten.

Lekken van informatie

Opvallend is dat Business Insider een samenvatting van de memo heeft gemaakt, waarbij de tekst is aangepast. Volgens de website achterhaalt Apple tegenwoordig wie informatie naar buiten lekt, door bepaalde grammatica en spelling door te voeren in hun memo’s. Wanneer de nieuwe verpakkingen in de winkels liggen is nog onbekend.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu