Apple verliest voor tweede keer prototype van nieuwe iPhone
Redactie

Een van de medewerkers van Apple is eind juli een prototype van (waarschijnlijk) een nieuwe iPhone 5 verloren in een Café in San Francisco. Precies een jaar eerder gebeurde exact hetzelfde met het prototype van de huidige iPhone 4.

Prototype iPhone momenteel nog spoorloos

Het prototype, dat zoek raakte in een Mexicaanse Bar genaamd “Cava 22”, is nog niet teruggevonden. Apple heeft  kort na de vermissing de politie ingeschakeld die een onderzoek heeft ingesteld – volgens Apple zou het product van ‘onschatbare’ waarde zijn en moet het teruggevonden worden. De politie onthoud zich momenteel nog van een reactie op het voorval.

Apple heeft het toestel op afstand weten op te sporen en samen met de politie is vervolgens een huiszoeking verricht (met toestemming van de jongen) in de woning van een 22 jarige jongen. Volgens de bron heeft deze jongen tot op heden ontkend dat hij iets met het prototype van doen zou hebben. Het prototype is ook niet teruggevonden in de betreffende woning.

Vorig jaar verloor een medewerker van Apple ook al een prototype in een bar in San Francisco. Het tech-blog “Gizmodo” wist op slinkse wijze het prototype in handen te krijgen en scoorde de primeur door hiermee de nieuwe iPhone 4 te ontmaskeren.

Bron: CNET.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.