Apple verlaagt iPhone productie met een kwart
Redactie

Het aantal bestellingen van Apple voor de iPhone is sterk verlaagd volgens de analist Shaw Wu van Sterne Agree. De productie van de iPhones zou zelfs tot een kwart worden verlaagd, zo liet de analist aan investeerders weten.

Voorbereiding nieuwe iPhone

Er worden tussen de twintig en vijfentwintig procent minder iPhones verscheept. Dat lijkt volgens Wu op de voorbereiding van de komst van een nieuwe iPhone. Apple heeft in het verleden eenzelfde procedure gevolgd bij de introductie van nieuwe producten. De conclusie van Wu kan dan ook prima gerechtvaardigd zijn. Overigens heeft Wu ook de veronderstelling uitgesproken, dat Apple de iPhone in de maand september of oktober op de markt zal brengen. Ook deze veronderstelling is niet vreemd, want dergelijke geruchten hebben al eerder de ronde gedaan. Op 11 juni 2012 vindt de WWDC 2012 plaats en misschien dat er dan meer duidelijkheid komt over de lancering van de nieuwste iPhone.

Mogelijk grote levering aan China

De productie mag dan wellicht verlaagd zijn, maar dat neemt niet weg, dat Apple met China Mobile in gesprek is over de levering van grote aantallen iPhones. China Mobile is wereldwijd het grootste telefoonbedrijf en telde eind 2011 650 miljoen abonnees. Mocht Apple met het bedrijf tot een overeenkomst komen, dat spreekt het voor zich dat de verkoop van iPhones een enorme boost zal krijgen in China. In China maken meer dan een miljard mensen gebruik van een mobiele telefoon of smartphone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.