Apple verkopers niet veel betaald, wel gelukkig
Redactie

De Amerikaanse krant, The New York Times, heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de medewerkers in Apple stores. Ze hebben een algemeen profiel opgezet van een gemiddelde verkoper in één van de 327 officiële winkels van Apple. Wat blijkt; naar verhouding krijgen de werknemers niet veel, maar ze zijn wél erg gelukkig.

Hoge omzet

Apple heeft in Amerika de hoogste omzet per vierkante meter ‘winkel’ en verslaat daarbij de juwelierzaak Tiffany’s ruimschoots. Per werknemer ontvangt Apple dus een aardige omzet, maar de werknemers zitten absoluut niet in de hoogste loonschaal. Werknemers zijn ook niet helemaal tevreden over de werkomstandigheden, vooral de werknemers achter de zogenaamde ‘Genius-bar’. Deze techneuten vinden dat het tempo niet goed en ze hebben door de lange rijen bijna geen tijd voor pauze. Ook zouden ze bij andere bedrijven met hun kennis veel meer kunnen verdienen en ziet de ‘toekomst’ er somber uit voor hun omdat er bijna geen mogelijkheid is om naar boven te klimmen qua functie.

apple store verkopers

Geen vetpot maar wel tevreden

Dit klinkt allemaal niet positief, maar het blijkt juist dat de werknemers, inclusief die van de Genius bar, best tevreden zijn. Ze zijn bijna allemaal stuk voor stuk echte fanboys (of girls) en doen hun werk met plezier. Ook de klanten zijn erg enthousiast en sommigen onthouden zelfs de naam van de verkopers.

Het (lange) artikel van The New York Times is echt de moeite waard om te lezen als je meer wil weten over de draaiende motor in de Apple stores. Je kan het artikel online op de website van NY Times lezen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.