‘Apple verkoopt tussen de 80 en 90 miljoen iPads in 2014’

Gijs Ettes
17 januari 2014, 14:35
1 min leestijd

Apple blijft, samen met Samsung, lijstaanvoerder voor wat betreft verkochte tablets. DigiTimes voorspelt dat Apple tussen de 80 en 90 miljoen iPads in 2014 verkoopt.

Lees verder na de advertentie.

iPads in 2014

Analisten denken verder dat Samsung dit jaar tussen de 60 en 70 miljoen tablets zal verkopen, aanzienlijk minder dus dan het aantal verkochte iPads in 2014. Samsung heeft reeds een grotere 12 inch-tablet geïntroduceerd en verwacht wordt dat Apple aan het einde van derde kwartaal volgt met een 12,9 inch-model.

Daarnaast gaan geruchten dat Apple zijn productiepartners de opdracht heeft gegeven om nieuwe modellen van de iPad en iPad Mini te ontwikkelen. Dat is geen verrassing, maar het is natuurlijk interessant om te speculeren over de specificaties en nieuwe features van deze iPads. Waarschijnlijk zijn deze voorzien van een snellere A8-processor, betere camera’s en verbeterde vingerafdrukscanner.

De huidige iPads nader bekeken

Momenteel worden in de Apple Store de iPad 2, iPad Air en iPad Mini (Retina) aangeboden. Deze tablets zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk 379 euro, 479 euro en 289 euro. De iPad Mini met het scherpere Retina-scherm kost overigens wel 100 euro meer dan de eerste generatie iPad Mini. Alle toestellen draaien op de laatste versie van iOS 7.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen