Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Apple verdubbelt prijs RAM-upgrade 13 inch-MacBook Pro – Update

Erwin Vogelaar
1 juni 2020, 8:56
2 min leestijd
Apple verdubbelt prijs RAM-upgrade 13 inch-MacBook Pro – Update

Wat extra werkgeheugen in je nieuwe 13-inch MacBook Pro stoppen gaat meer kosten. Apple heeft de prijs namelijk stilletjes verdubbeld.

Update 2 juni 2020 10:21 uur:

Apple zegt in gesprek met The Verge dat de prijsverhoging een correctie is. Het bedrijf heeft de prijs om het werkgeheugen bij de 13 inch-MacBook Pro te upgraden (van 8GB naar 16GB) verdubbeld van 125 naar 250 euro om de prijskaartjes in lijn te brengen met andere producten. De lagere prijs was volgens Apple niet langer correct.

Origineel bericht van 1 juni 2020 08:56 uur:

13-inch-MacBook Pro RAM: prijs verdubbeld

Bij het kopen van een nieuwe MacBook krijg je altijd de mogelijkheid om wat extra opslagruimte of werkgeheugen te plaatsen voor een hogere prijs. Dat wordt bij de nieuwe 13 inch-MacBook Pro nu een stukje duurder. Apple heeft de prijs van extra RAM verdubbeld. 

De stap van 8GB RAM naar 16GB RAM kostte voorheen 125 euro. Nu moet je daar 250 euro voor neerleggen. Heb je deze MacBook Pro al besteld, dan heb je dus geluk. Nieuwe kopers betalen meer voor hetzelfde. De prijs voor de standaard versie van de 13-inch-MacBook Pro zonder upgrades is gelijk gebleven.

13 inch-MacBook Pro RAM

Waarom?

Apple past wel vaker prijzen van upgrades aan, maar meestal worden de prijzen dan verlaagd. Waarom Apple de kosten voor extra werkgeheugen deze keer verhoogt is onduidelijk. Mogelijk heeft het te maken met tekorten in verband met de coronacrisis. Toch zijn in China juist veel fabrieken weer geopend. 

Het kan ook zijn dat de prijs aanvankelijk verkeerd was. Dezelfde upgrade voor de MacBook Air kost namelijk ook 250 euro. Met deze aanpassing is de prijs bij beide apparaten hetzelfde.

Pro en Air

De 13 inch-Macbook Pro is een maand geleden uitgebracht. Een van de belangrijkste verbeteringen in dit model is het nieuwe toetsenbord. Niet langer wordt er gebruikgemaakt van het vlindermechanisme dat voor veel problemen zorgde, maar van een toetsenbord met een schaarmechanisme. Stof en kruimels kunnen nu minder snel roet in het eten gooien. Lees meer over de verbeteringen van deze nieuwe Macbook.

Twijfel je of je de nieuwe MacBook Pro of de nieuwste MacBook Air moet halen? Wij zetten de twee laptops naast elkaar en vertellen je de voor- en nadelen van beide apparaten.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's