Apple verdient bakken met geld aan Watch-bandjes

Rutger Otto
18 juni 2015, 10:22
2 min leestijd
Apple verdient bakken met geld aan Watch-bandjes

Van alle mensen die een Apple Watch kopen, neemt een vijfde er nog een los bandje bij. Dat spekt de kas van Apple flink.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch bandjes

Daarover schrijft Reuters, dat data in handen heeft van Slice Intelligence. Dat bedrijf heeft toegang tot bonnetjes in e-mails, waaruit het kan aflezen hoeveel van de Watch-kopers voor een extra bandje gaat.

Apple heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel Apple Watches er tot nu toe wereldwijd zijn verkocht. Slice Intelligence maakt een schatting en komt uit op 2,79 miljoen exemplaren halverwege juni. Toch verdient Apple niet alleen aan de Watch zelf, want veel mensen nemen er een extra bandje bij.

Het instapmodel van een Sport-bandje koop je voor 49 dollar, terwijl het voor Apple slechts 2,05 dollar kost om ze te laten maken. Dat onderzocht IHS aan de hand van een 38mm-versie. In die schatting wordt overigens alleen het maakproces behandeld, kosten voor zaken als vervoer en verpak-materiaal zitten er niet bij.

apple watch indruk

Sport-modellen

Slice heeft toegang tot e-mails van 2 miljoen Amerikanen die hun online aankoopdata met het bedrijf willen delen. Daarvan kochten er 20 duizend een Apple Watch. Zo’n 17 procent daarvan kocht meer dan één bandje. Het populairst is de zwarte Sport-band, gevolgd door de Milanese loop. Volgens Slice wijst dat erop dat veel mensen een Sport-versie van de Apple Watch kopen en die vervolgens een luxere uitstraling geven met de Milanese loop.

De Sport-variant van de Apple Watch is volgens Slice het meest populair. Hoewel mensen liever niet teveel geld uit geven aan een product van de eerste generatie (of aan iets waarvan ze niet weten of ze het nodig hebben), gaat er stiekem toch behoorlijk wat geld naar Apple. Heb je een Apple Watch en bevalt hij, dan investeer je sneller in een ander bandje. Heb je veel te spenderen, dan match je bandjes bij verschillende soorten outfits. De Apple Watch is naast smartwatch namelijk ook een mode-accessoire. Maar het wordt zo wel snel een heel duur grapje.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen