Apple verbiedt het verzamelen van statistieken door derde partijen

Redactie
14 april 2010, 18:44
1 min leestijd
Apple verbiedt het verzamelen van statistieken door derde partijen

Apple heeft bij de eerste beta van het SDK voor firmware 4.0 een nieuwe overeenkomst opgesteld. Hierin staan een aantal belangrijke, nieuwe stukken tekst. Het is bijvoorbeeld vanaf nu niet meer toegestaan om derde partijen statistieken over de applicatie-gebruikers te laten verzamelen. Dit doet bijna elke ontwikkelaar op dit moment, en dus zullen velen hun applicatie moeten wijzigen.

Lees verder na de advertentie.

Gegevens over de gebruikers

Er zijn op dit moment een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verzamelen van gegevens over applicatie-gebruikers. Om als ontwikkelaar toegang te krijgen over deze gegevens moet je een stukje code van het bedrijf implementeren in de broncode van je applicatie. Deze code bijvoorbeeld automatisch de firmware versie, tijd, datum en locatie van de applicatie-gebruiker naar een server. Deze gegevens kunnen de ontwikkelaars vervolgens inkijken via een website, waardoor ze een goed beeld kunnen krijgen van de gebruikers.

In de statistieken op de websites zijn al vaak bijzondere ontdekkingen gedaan. Er komt er bijvoorbeeld soms een nieuw apparaat in de statistieken voorbij. Laatst ontdekte een ontwikkelaar bijvoorbeeld dat zijn applicatie op twee onbekende iPhones werd gebruikt. Dit kan betekenen dat Apple de applicatie op twee nieuwe iPhones heeft geïnstalleerd om te testen of alles werkt.

Bron: VentureBeat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen