‘Apple werkt met game-ontwikkelaar Valve aan augmented reality-bril’

Dilara Isik
4 november 2019, 13:01
1 min leestijd
‘Apple werkt met game-ontwikkelaar Valve aan augmented reality-bril’

Volgens de website DigiTimes is Apple een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse game-ontwikkelaar Valve. Dit bedrijf ken je misschien van de online gamewinkel Steam of games zoals Portal en Left 4 Dead.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt samen met Valve om AR-bril te maken

De AR-bril zou naar verluidt in de tweede helft van 2020 verschijnen. Valve heeft zelf al eerder dit jaar een virtual reality-bril gemaakt: de Valve Index. Deze is wel anders dan de verwachte augmented reality-bril van Apple, omdat je met de AR-headset nog de echte wereld kunt zien, en met de vr-bril niet niet.

Volgens Apple-ceo Tim Cook zal met de AR-bril de digitale wereld deel worden van de gebruikers hun echte wereld. Ook gelooft Cook dat de AR-bril even populair wordt als de smartphone. Door de samenwerking met Valve zal Apple een nog betere en mooiere interface kunnen maken voor de headset.

Eerdere geruchten

Eerder had de website laten weten dat het team binnen Apple dat aan de bril werkte hiermee was gestopt, en inmiddels met andere producten bezig was. Nu blijkt dat dit waarschijnlijk zo was omdat Apple overging naar een andere ontwikkelaar. Apple-analist Ming-Chi Kuo beweerde vorige maand ook al dat Apple met andere partijen samenwerkt aan de AR-bril.

Het is nog niet duidelijk waar de headset voor gebruikt kan worden. Een toepassing zou bijvoorbeeld Apple Maps kunnen zijn, of het kan worden gebruikt in het bedrijfsleven. De AR-bril zal ongetwijfeld als handige gadget gebruikt kunnen worden voor iPhone-gebruikers.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Bronnen afbeeldingen: iDrop, iDrop
Categorie: Geruchten
Spotlight: Apple
Device: Apple Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's