Apple vacature wijst op release nieuwe iPods in 2014

Gijs Ettes
31 januari 2014, 12:55
1 min leestijd
Apple vacature wijst op release nieuwe iPods in 2014

Ondanks sterk teruglopende verkoopcijfers, zal er toch een nieuwe iPod in 2014 verschijnen, zo blijkt uit een recente Apple vacature. Het bedrijf is op zoek naar een Product Manager voor nieuw te lanceren iPods.

Lees verder na de advertentie.

De Apple vacature is te vinden op de Amerikaanse website van het bedrijf. Het betreft een fulltime aanstelling op het hoofdkantoor van Apple en wie wilt solliciteren, moet tenminste over zes tot tien jaar relevante werkervaring beschikken.

Kwartaalcijfers Apple

Apple vacature

Afgelopen dinsdag werden de Apple kwartaalcijfers bekendgemaakt en daaruit bleek dat er de afgelopen drie maanden een recordaantal iPhones en iPads is verkocht. Er gingen in totaal 51 miljoen iPhones en 26 miljoen iPads over de toonbank. Daarnaast verkocht Apple nog eens 4,8 miljoen Macs en 6 miljoen iPods.

Dat laatste cijfer lijkt indrukwekkend, maar valt tegen als je het vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar. In 2013 verkocht Apple in één kwartaal nog 12,7 miljoen iPods; ruim het dubbele dus. Het lijkt erop dat steeds meer Apple-gebruikers hun iPhone als muziek- en videospeler gebruiken en daardoor geen behoefte hebben aan een apart apparaat.

Lees meer over de iPod

De iPod is een revolutionaire muziek- en mediaspeler van Apple die voor het eerst het levenslicht zag in 2001. De iPod is door de jaren heen uitgebracht in verschillende versie met verschillende kleuren, (kleuren)schermen, knoppen en functies. De originele iPod was ongeveer even groot en dik als een pakje sigaretten, maar dat is inmiddels wel anders.

Hieronder kun je het laatste nieuws met betrekking tot de iPod lezen. Daarnaast verwijzen we je graag door naar de iPod Touch-pagina voor meer informatie over Apples multimediaspeler met touchscreen.

Categorie: Devices
Device: iPod Touch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPod Touch
Apple iPod Touch
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen