‘Apple gaat naar eens in drie jaar voor grote iPhone-update’

Rutger Otto
31 mei 2016, 12:27
1 min leestijd
‘Apple gaat naar eens in drie jaar voor grote iPhone-update’

Mogelijk verlengt Apple zijn productiecyclus van iPhones met een jaar. In plaats van om het jaar een gloednieuwe iPhone uit te brengen, zou het bedrijf dat nog maar eens in de drie jaar willen doen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-update eens in drie jaar

De afgelopen jaren was het vaste prik bij Apple. Het ene jaar een volledig nieuwe iPhone, het andere jaar een wat kleinere update in een S-model. Dat gaat mogelijk veranderen, schrijft de Japanse krant Nikkei: “Apple zal waarschijnlijk drie jaar tussen het volledig veranderen van een toestel gaan nemen, een jaar langer dan de huidige cyclus.”

Het zou een logische beslissing zijn, omdat de grootste veranderingen op smartphonegebied wel achter ons lijken te liggen. De iPhone 7 die dit jaar waarschijnlijk wordt aangekondigd, is volgens geruchten niet veel anders dan de iPhone 6S. Niet qua ontwerp, maar ook niet echt qua prestaties. Ook teruglopende verkoopcijfers spelen mee, denkt Nikkei.

iPhone 7 Plus concept

Kleinere updates in smartphones

Nieuwe smartphones brengen vandaag de dag nauwelijks een revolutie teweeg, het is meer evolutie geworden. Steeds wat kleinere verbeteringen in plaats van een volledig vernieuwde smartphone. De iPhone 7 krijgt bijvoorbeeld mogelijk een dubbele camera en een extra speaker, maar de stap van iPhone 6S naar iPhone 7 is waarschijnlijk niet zo groot als van de iPhone 5S naar een iPhone 6.

Apple kan er dus voor kiezen om de iPhone 7 eveneens als een soort tussenmodel te presenteren. De geruchten voor de iPhone van 2017 zijn al een stuk interessanter. Denk aan draadloos opladen, een OLED-scherm tot de rand en een volledig glazen behuizing. Het is dan wel de vraag of Apple het aandurft om nog minder vaak een grote update voor de iPhone uit te brengen.

Lees het laatste iPhone 7 nieuws

Bron: Nikkei
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu