Placeholder
Redactie

DockEen dock is functioneel zondermeer. Het heeft twee aansluitingen; een line-out en de 30-pin connector. Hiermee kun je een aantal dingen doen. Door bijvoorbeeld je dock aan te sluiten op je geluidsinstallatie, kan iedereen genieten van je mp3’s. Hetzelfde geldt voor video, sluit de dock aan via een AV-kabel en geniet van je films, tv-series enzovoorts. Natuurlijk kan er ook worden opgeladen via de dock.

De dock brengt echter een stukje style en gemak met zich mee. Het is een mode-accesoire (aangezien de dock dezelfde aansluitingen heeft als de iPod familie of iPhone). Je moet het zien als een statige opbergplek voor je iPod. Het gemak zit in de meegeleverde Apple Remote. Hiermee kun je op afstand de boel besturen!

De Universal Dock is geschikt voor een aantal iPod modellen en de iPhone. Bij deze modellen wordt een inzet stuk meegeleverd, speciaal voor deze dock. Klik het stukje erin en jou iPod pas perfect in de dock.

Schaf je dock aan, voor 50 euro. Overigens moeten alle kabels zelf erbij worden gekocht. Geleverd worden de vijf dockadapters voor alle geschikte iPods, de Apple Remote en de dock zelf.

Dock1Dock2Dock3Backside DockApple Remote

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • syl.the.boy

  Ik zou dit universele dock van Apple wel willen aanschaffen. Nu gebruik ik de standaard meegeleverde dock voor m’n iPod touch die bij de iPod 3G zat. Jammer genoeg zit daar geen afstandsbediening bij en da’s juist zo handig. Ook staat m’n iPod er niet zo stabiel in en dit is wel het geval met het nieuwe dock, want hier kunnen inzet stukjes in geplaatst worden.

 • Sander

  Bij de iPhone zit ook een mooie dock, lijkt alsof deze verzwaard is want de iPhone blijft er netjes in rechtop staan 🙂

  Maar deze uitbreiding met afstandbediening is wel erg cool!

 • michiel

  Die universal dock is zeker een leuk hebbe dingetje, heb hem samen met de component AV cable gekregen voor m’n verjaardag. Wat wel een beetje jammer is, is dat je met de remote alleen maar binnen een playlist nummers kan kiezen. De “echte” menu functies kan je niet met je remote bedienen. om een andere playlist te kiezen, of settings te veranderen moet je toch nog naar je ipod (classic) toe lopen. gemiste kans voor El Jobso denk.