Apples interpretatie van de nieuwe serie emoji zit vol detail

Erwin Vogelaar
17 juli 2017, 19:32
2 min leestijd
Apples interpretatie van de nieuwe serie emoji zit vol detail

Op deze wereldemojidag laat Apple een selectie van zijn Unicode 10-emoji zien. Binnenkort plaats je baarden, hoofddoeken, zombies, borstvoeding en meer.

Enkele Apple Unicode 10-emoji

Onze tekstberichten zijn niet meer voor te stellen zonder emoji, en we hebben steeds meer keus. De kleine plaatjes worden ook steeds gedetailleerder. Daarom wordt er werk van gemaakt om de plaatjes zo inclusief mogelijk te maken, zodat steeds meer mensen zich gepresenteerd voelen en zich kunnen uiten. Dat is ook met Unicode 10 het geval.

Unicode 10 is de nieuwste standaard set aan emoji die bedrijven zoals Apple kunnen toevoegen met een eigen design. Apple toont nu zijn eerste Unicode 10-emoji zoals ze in iOS, macOS en watchOS eruit gaan zien. Zoals je ziet, plaatst Apple veel details in de plaatjes. De nieuwe emoties, waarvan de twee hierboven een voorbeeld zijn, blijven wel onzijdig, maar dat houdt Apple niet tegen om veel detail toe te voegen. Als je goed kijkt zie je zelfs stukjes in de kots ronddrijven.

Met Unicode 10 worden niet enkel nieuwe emoties toegevoegd, zoals overgeven, hoofdontploffing en sterren als ogen, maar ook meer van die diverse emoji. Zo is er in Unicode 10 een emoji met een hoofddoek, of een baard. Ook is er een emoji waarop een kind borstvoeding krijgt. Daarnaast zijn er ook meer fantasierijke emoji toegevoegd, zoals een tovenaar, vampier, zombie, elf, zeemeermin en fee. Van elk van deze emoji is een vrouwelijke en mannelijke versie te kiezen met verschillende huidskleuren.

Wereldemojidag

Om wereldemojidag verder te vieren, vind je in de App Store een selectie aan apps waarmee je zelf emoji mag maken of andere dingen met deze plaatjes doet. Denk aan apps als Moji Maker en Bitmoji. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe emoji toegevoegd worden aan de verschillende besturingssystemen van Apple. Waarschijnlijk iets later dan de release van iOS 11 komende herfst.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's