De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone 11 U1-chip: 3 nieuwe functies die deze chip mogelijk maakt

Lars Paijmans
16 september 2019, 11:04
2 min leestijd
iPhone 11 U1-chip: 3 nieuwe functies die deze chip mogelijk maakt

Het zal je misschien niet zijn opgevallen, maar de iPhone 11 en iPhone 11 Pro hebben een nieuwe chip aan boord. Deze U1-chip wordt een belangrijk onderdeel van een nieuwe functie die pas later beschikbaar komt.

Lees verder na de advertentie.

Apple U1-chip uitgelegd: dit kun je ermee

Op een plaatje in de keynote na schonk Apple geen aandacht aan deze chip, maar hij speelt een belangrijk onderdeel in nieuwe functies en accessoires die op een later moment worden uitgebracht.

De U in U1 staat voor Ultra-Wideband, een techniek die iPhones gebruiken om veel nauwkeuriger locaties te kunnen bepalen. Dankzij de chip is een iPhone zich bewuster van zijn locatie en omgeving en kan het verbinding maken met andere apparaten die ook een dergelijke U1-chip hebben.

Apple U1-chip

1. Een uitkomst voor de Apple Tag

Als je iPhoned al een tijdje volgt, zal het je niet ontgaan zijn dat Apple stilletjes werkt aan een tracker: een klein apparaatje waarvan je de locatie kunt zien op je iPhone. Deze helpt je bijvoorbeeld om je tas of sleutelbos terug te vinden. Door ook deze ‘Apple Tag‘ met de U1-chip uit te rusten kan het accessoire heel precies zijn locatie doorgeven aan een iPhone 11 of 11 Pro.

2. Nieuwe AirDrop-functie vanaf iOS 13

Het is nog niet bekend wanneer dit nieuwe accessoire verschijnt, maar vanaf iOS 13 maakt de chip ook al een verbetering voor AirDrop mogelijk. Heb je een nieuwe iPhone, dan kun je voortaan je iPhone op de iPhone van iemand anders richten om er bestanden naar te versturen via AirDrop.

3. Belangrijke stap naar AR-bril en meer

In de toekomt moet de chip ook een rol gaan spelen bij de AR-bril van het bedrijf, aangezien de smartphone hiermee goed weet waar de bril zich bevindt en wat voor beelden er dus naartoe gestuurd moeten worden. In de code van iOS 13 zijn onlangs nog duidelijke aanwijzingen gevonden dat Apple druk bezig is met het ontwikkelen van deze bril. Als het bedrijf deze de komende jaren wil uitbrengen zijn iPhones vanaf de iPhone 11 er geschikt voor om deze te gebruiken.

De U1 past daarmee in de langzaam groter wordende familie van door Apple ontworpen chips, zoals de W1 en H1 die we in AirPods tegenkomen om snel een verbinding met je apparaten te maken. Op die manier zorgt Apple ervoor dat al zijn producten snel en efficiënt met elkaar kunnen communiceren, wat het voor consumenten weer aantrekkelijker moet maken om meer Apple-producten en accessoires in huis te halen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu