Apple tweestapsverificatie in meer landen beschikbaar
Roel van Hout

Apple is bezig de beveiliging van Apple-accounts te verbeteren: Apple tweestapsverificatie is vanaf nu in meer landen beschikbaar.

Voorheen was het enkel in de VS, Groot-Brittannië, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland mogelijk om van deze extra beveiliging voor Apple-accounts gebruik te maken, maar vanaf vandaag kunnen Apple-gebruikers in Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Italië en Spanje ook met de Apple tweestapsverificatie aan de slag.

Apple tweestapsverificatie

Apple tweestapsverificatie verbetert beveiliging Apple ID

Heb je geen flauw idee waar het over gaat? Tweestapsverificatie betekent dat alleen een wachtwoord om bij een bepaalde dienst in te loggen niet meer volstaat: je moet namelijk nog een stap zetten – bijvoorbeeld een unieke code invullen.

In het geval van de Apple tweestapsverificatie moet je behalve het wachtwoord van je Apple ID ook een unieke verificatiecode, die naar één van de apparaten die je als betrouwbaar hebt aangegeven, wordt gestuurd. Het maakt het moeilijker om je account te kraken, iets wat zeker geen overbodige luxe is in een tijd waarin steeds meer persoonlijke informatie op je account wordt opgeslagen.

Wanneer we het in Nederland mogen verwachten is niet duidelijk, maar we zitten in principe nooit bij de eerste landen die met een nieuwe dienst of product aan de slag kunnen. Wel verwachten we dat Nederland bij de volgende serie landen zal zitten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.