‘Apples slimme Siri-speaker zit verwerkt in volgende Apple TV’

Erwin Vogelaar
26 mei 2016, 19:29
2 min leestijd
‘Apples slimme Siri-speaker zit verwerkt in volgende Apple TV’

Naast de Amazon Echo en Google Home gaat ook Apple zich op de slimme speaker richten. Het lijkt er echter op dat het hier niet om een geheel nieuw product gaat, maar dat het onderdeel wordt van de volgende Apple TV.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV wordt speaker

De grootste bedrijven zoeken een plekje in je woonkamer. Amazon heeft de succesvolle Echo-speaker en Google heeft pas Google Home geïntroduceerd. Apples antwoord op deze trend moet nog komen. Zo lieten we eerder deze week weten dat er een Siri-speaker op komst is die luistert naar je stem en opdrachten uitvoert. Een bron van VentureBeat stelt nu dat deze speaker geen nieuw product van Apple wordt, maar dat het onderdeel is van de volgende versie van de Apple TV.

apple tv wordt speaker

Het zou een logische zet zijn voor Apple, omdat de Apple TV doorgaans al in de woonkamer geplaatst wordt. Op dit moment wordt het apparaatje enkel gebruikt om dingen op televisie te bekijken of games te spelen, maar waarom zou er niet meer mogelijk zijn als de televisie bijvoorbeeld niet aan staat? Siri is sinds de vorige versie van de Apple TV al onderdeel van het apparaat, dus kan net zo goed een grotere rol gaan spelen. “Ze willen dat Apple TV de hub van alles wordt”, stelt de bron van VentureBeat.

De Apple TV kan dus nog verder groeien dan een kastje voor onder de televisie en zelfs assistent voor het dagelijks leven. Het apparaat kan de hub worden voor het slimme huis. Maar als de functies dermate worden uitgebreid, is het dan ook niet tijd voor een naamsverandering? Dat hoeft niet zo nodig. Kijk alleen maar naar de iPhone. Hoeveel mensen gebruiken hun toestel nog om te bellen? Hopelijk slaat deze nieuwe functie voor de Apple TV beter aan dan de vorige toevoeging, want gaming op de Apple TV is na een veelbelovende start helemaal stilgevallen.

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu