Apple TV verkoop start op 26 oktober
Redactie

De Apple TV verkoop gaat in de Verenigde Staten vanaf 26 oktober van start. De eerste kopers kunnen later die week bezorging van de settopbox verwachten, zo vertelt Tim Cook tijdens de WSJ.D Live-conferentie gisteravond.

Apple TV verkoop

Apple heeft officieel bekendgemaakt vanaf welke datum de nieuwe Apple TV in de winkel ligt. Eerder werd in geruchten al gesproken van september, oktober en zelfs november. Tijdens de WSJ.D Live-conferentie in Laguna Beach, Californië liet Tim Cook weten dat de Apple TV vanaf 26 oktober in de winkels ligt.

Apple TV kopen

De online Apple Store in de VS vermeldt nog steeds coming soon en een prijs van 149 dollar voor de 16GB-versie. Ook de Nederlandse Apple Store laat weten dat de Apple TV ‘binnenkort verkrijgbaar’ is. Dit is al wel een verandering van enkele weken geleden toen hier november werd vermeld.

Of dit betekent dat we de slimme digitale media-ontvanger ook nog deze maand kunnen verwachten, is nog onduidelijk en ook de prijs in Nederland is niet bekend. Als we de Duitse webwinkel Cyberport echter geloven, zal het kastje 179 euro (16GB) gaan kosten in Europa en is het leverbaar vanaf 5 november. De versie met 64GB opslag is 60 euro duurder.

Apple TV verkoop

De nieuwe Apple TV is alweer de vierde generatie en net weer iets anders dan zijn voorganger. Zo heeft het een andere, dikkere behuizing en grotere afstandsbediening met meer opties dan voorheen. Ook is de setopbox voorzien van een A8-chip, tvOS als besturingssysteem en de mogelijkheid om in de App Store games en apps te downloaden. De media-ontvanger is in sommige landen te besturen met Siri, maar dit zal helaas nog niet werken in Nederland en België.

Tim Cook over Apple

Behalve over de Apple TV sprak Tim Cook ook nog over Apple Music, waarvan hij bekendmaakte dat deze op dit moment 6,5 miljoen betalende klanten heeft. Daarnaast kwamen onderwerpen als auto’s, de Apple Watch, de ontwikkeling van de iPhone en goede doelen aan bod. Cook vertelde hoe de trend van zelfrijdende auto’s steeds meer zichtbaar wordt. “Zelfrijdende auto’s wordt steeds belangrijker. Het is een enorme verandering in die sector”, zo zei hij. “Apple wil mensen een iPhone-ervaring geven in hun auto.”

Lees het laatste nieuws over de Apple TV

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.