‘Apple wil Apple TV onderscheiden met nieuwe focus op games’

Lars Paijmans
22 februari 2018, 16:51
2 min leestijd
‘Apple wil Apple TV onderscheiden met nieuwe focus op games’

Apple lijkt op zoek te zijn naar een nieuwe manier om de Apple TV te onderscheiden van de concurrentie. Een nieuw patent doet vermoeden dat het bedrijf zich meer wil richten op de wereld van videogames.

Lees verder na de advertentie.

Apple onderzoekt Apple TV spelcomputer

Vorige maand bleek uit onderzoek dat de verkoopcijfers van de Apple TV in het niet vallen vergeleken met de Chromecast van Google. Consumenten kun je moeilijk ongelijk geven: de Chromecast is veel goedkoper, en als je er alleen video’s van Netflix of YouTube mee naar je tv wil streamen, zijn de opties ruim voldoende.

Apple TV spelcomputer

Toch heeft de Apple TV meer te bieden, zoals we ook in het onderstaande artikel uitleggen. Apple lijkt dit ook in te zien, zo ontdekte Patently Apple in een zojuist ingediend en goedgekeurd patent. In het patent is te lezen dat Apple verschillende manieren onderzoekt om gaming een belangrijker onderdeel van de Apple TV te maken.

Lees ook: Opinie: Hoe de Apple TV wel een verkoopsucces kan worden

Het patent volgt een ander patent op van twee maanden geleden, waaruit blijkt dat Apple een techniek door een ex-PlayStation-topman onderzoekt. Deze techniek richt zich specifiek op games en kan in weinig andere gevallen van pas komen.

Een nieuwe manier om te onderscheiden?

De twee patenten zijn opvallend, omdat Apple tijdens de onthulling van de vierde generatie Apple TV ook games ruimschoots aan bod liet komen. Dankzij tvOS heeft de Apple TV een eigen App Store, waar mondjesmaat spellen in verschijnen. Deze zijn echter vrijwel altijd ports van iPhone- en iPad-games. Zelden komen we er een spel tegen dat speciaal voor de Apple TV gemaakt is.

Als Apple er werk van maakt om de game-opties van het apparaat verder uit te breiden, en ontwikkelaars vervolgens bereid zijn om hiermee aan de slag te gaan, kan het bedrijf een uniek voordeel ten opzichte van de Chromecast ontwikkelen.

Zie jij de Apple TV graag veranderen in een spelcomputer? Of heb je liever dat het product zich ergens anders op focust? Laat het weten in de reacties hieronder!

Categorie: Apple
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen