Deze 3 dingen vertelde Apple niet over de nieuwe Apple TV

Rutger Otto
10 september 2015, 14:14
2 min leestijd
Deze 3 dingen vertelde Apple niet over de nieuwe Apple TV

Apple heeft woensdag een nieuwe Apple TV aangekondigd. De nieuwe functies werden uitgebreid behandeld, maar over deze 3 dingen hield het bedrijf uit Cupertino zijn kaken op elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Veel Apple-fans wachten op een nieuwe generatie Apple TV’s. Immers, de vorige generatie is alweer een paar jaar oud en het is tijd voor vernieuwing. We hebben goed nieuws voor die mensen (hij komt) maar ook minder goed nieuws.

1. Apple TV Siri werkt niet direct in Nederland

Het was één van de belangrijkste vernieuwingen in de Apple TV: de komst van Siri. Maar wat blijkt, in Nederland kunnen we helemaal niet tegen de nieuwe Apple TV praten. Siri is namelijk maar in acht landen beschikbaar bij lancering en daar zit Nederland niet bij. Wel onder meer Frankrijk, Duitsland en de VS.

Met de Siri-knop kun je waarschijnlijk wel zoeken, maar moet je het handmatig invoeren, dus niet met stembediening. Het is onbekend of Siri later wel aan de nieuwe Apple TV’s wordt toegevoegd.

apple tv

2. Apps maximaal 200MB

Apps op de Apple TV mogen niet erg groot zijn. Apple heeft een maximum vastgesteld van 200MB op het kastje. Voor veel apps zal dit limiet geen probleem zijn, maar voor games is dat niet handig. Sommige games op iOS overschrijden de 1GB al. Met de beperking zal het lastig worden om écht grote en geavanceerde games op de tv te toveren. Wel werkt de Apple TV met speciale MFi-gamepads, zodat je met een controller op de bank kunt zitten spelen.

3. Geen tvOS voor oudere Apple TV’s

Heb je een Apple TV van derde generatie of ouder, dan kom je niet in aanmerking voor tvOS. Het besturingssysteem voor Apple TV is er alleen voor de nieuwe, duurdere Apple TV. De huidige settopbox van Apple blijft gewoon in de winkels liggen voor 79 euro maar heeft dus minder mogelijkheden en mist de nieuwe afstandsbediening.

Zoek je een overzicht van wat Apple woensdat allemaal over de Apple TV heeft aangekondigd? Lees dan dit artikel.

Lees meer over de Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu