Siri spreekt Nederlands op de Apple TV vanaf de volgende tvOS-versie

Lars Paijmans
14 juni 2016, 11:10
2 min leestijd
Siri spreekt Nederlands op de Apple TV vanaf de volgende tvOS-versie

Siri spreekt Nederlands op de Apple TV vanaf de volgende update voor tvOS. Hierdoor kun je met je stem de vierde generatie Apple TV bedienen, wat misschien wel de belangrijkste nieuwe functie voor Nederlandse gebruikers is.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV Siri Nederlands: taal ondersteuning toegevoegd

Apple heeft tijdens de WWDC 2016-keynote heel veel dingen niet aangekondigd. Voor Nederlandse bezitters van de vierde generatie Apple TV blijkt uit de eerste bèta dat tvOS Nederlandse Siri toevoegt. De Nederlandse ontwikkelaar Bas van der Ploeg deelde zijn bevindingen van de nieuwe functie op Twitter.

Siri speelt een belangrijke rol bij de Apple TV, omdat je er zonder tekst in te typen razendsnel mee door de verschillende apps, winkels en video’s kunt bladeren met je stem. Deze functie was tot voorheen echter nog niet in het Nederlands beschikbaar, wat de Apple TV-ervaring behoorlijk aan banden legde.

Bedien tvOS met je Nederlandse stem

Daar komt met de update voor tvOS verandering in. Ontwikkelaars die de eerste tvOS-bèta geïnstalleerd hebben, ontdekten dat de Apple TV direct vraagt voor Nederlandse stembesturing. Dit betekent dat je dus aan Siri kunt vragen om YouTube te openen, de film Deadpool af te spelen en te pauzeren, vooruit te spoelen en de video uit te zetten. Ook kun je er apps een stuk sneller mee vinden.

Naast het feit dat Apple TV Siri Nederlands spreekt, komt er ook een gloednieuwe Remote-app voor de iPhone beschikbaar. Deze moet het nog makkelijker maken om zonder de Siri Remote tekst te typen en door tvOS-menu’s te bladeren. De update voor tvOS komt later dit jaar voor iedereen beschikbaar en voegt ook een Dark Mode en andere functies toe. In het artikel met alle tvOS-vernieuwingen lees je er meer over.  Weten wat gisteravond nog meer werd aangekondigd? Check dan onze WWDC 2016 round-up.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu