Apples tv-dienst krijgt vorm met programmering van twee nieuwe shows
Lars Paymans

Het is al lang geen geheim meer dat Apple binnenkort zijn eigen Netflix-concurrent presenteert. Vandaag voegt het bedrijf uit Cupertino wederom twee nieuwe exclusieve shows aan de programmering toe.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Twee nieuwe Apple tv shows in productie

Hoewel Apple traditioneel nieuwe producten of diensten zo lang mogelijk geheim houdt, gaat dat bij het opzetten van een tv-dienst wat lastiger. Films en series moeten immers al lang van tevoren geschoten worden, wat het haast onmogelijk maakt om vanuit het niets ineens een streamingdienst met een vol programma te lanceren.

Apple TV shows

Volgens Variety is een van de twee zojuist toegevoegde shows een serie over ‘bijzondere huizen’ en de personen die ze gemaakt hebben. Het programma zou op zoek gaan naar de gekste en meest indrukwekkende huizen ter wereld, en geeft kijkers vervolgens een blik achter de voordeur. Het eerste seizoen van deze huizenserie bevat tien afleveringen die ieder een uur duren.

Eerder deze week gaf Apple volgens de bronnen van Variety ook toestemming om een tv-serie met de naam ‘Are You Sleeping?’ te produceren. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek en heeft actrice Octavia Spencer in de hoofdrol. Het zou hier om een psychologische thriller gaan, die de dochter van een moordslachtoffer en problematische familie volgt.

Focus op exclusiviteit

De twee shows sluiten zich aan bij een steeds indrukwekkender wordende lijst met exclusieve films en series voor Apples streamingdienst. Zo komt er een herziene versie van Steven Spielbergs Amazing Stories aan, een dramashow met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon en een sciencefictionserie van de maker van Star Trek.

Het tv-team van Apple is verantwoordelijk voor al deze deals. Zij kregen vorig jaar een budget van 1 miljard dollar om een programmering samen te stellen. Hiervoor mikken ze op een soortgelijke strategie als Netflix: zoveel mogelijk exclusieve shows maken om de dienst van de concurrentie te onderscheiden. De vraag is dan ook niet of, maar wanneer Apples volgende grote dienst na Apple Music uit de doeken wordt gedaan.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.