‘Waarom Apples eigen tv-series geen geweld en grof taalgebruik bevatten’

Lars Paijmans
26 oktober 2017, 11:31
2 min leestijd
‘Waarom Apples eigen tv-series geen geweld en grof taalgebruik bevatten’

Hoewel Apples eigen tv-series eerst omschreven werden als ‘een soort Game of Thrones en Westworld’, maar nu blijkt dat we op een stuk minder geweld en volwassen content kunnen hopen.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV-series aanvankelijk vooral komedies

Bloomberg schrijft op basis van ingewijden dat Apples investering van 1 miljard dollar in originele videocontent vooral is bedoeld voor komedies en ’emotionele drama’s met een breed publiek’. Apple richt zich specifiek hierop omdat ze de series groots tentoon willen stellen in de Apple Store.

Series vol met geweld, naakt en grof taalgebruik kun je op deze manier niet laten zien in een openbare winkel. Hoewel er de afgelopen maanden meerdere Hollywood-producers hebben aangeklopt bij Apple met hun ideeën, zouden alle plannen voor volwassen series om die reden geschrapt zijn.

Apple TV series

Zoals het er nu naar uitziet, verschijnen Apples eerste series in de loop van 2019. Deze kunnen niet vergeleken worden met huidige programma’s als Apples Planet of the Apps en Carpool Karaoke, en zullen ook niet meer op Apple Music geplaatst worden. Tegen die tijd zullen er op Music alleen nog muziek-gerelateerde series en documentaires verschijnen.

Tim Cook wil geen grof taalgebruik

Bloomberg zegt te weten waarom Carpool Karaoke eerder dit jaar op het laatste moment werd uitgesteld. Volgens de bron ontdekte Tim Cook vlak voor de release dat er nog veel grove taal in sommige afleveringen zaten. Dit moest er eerst volledig uit worden gehaald voordat de serie groen licht kreeg van de Apple-ceo.

In de loop van 2017 is gebleken dat Apple een eigen tv-platform als grote volgende dienst ziet. De afgelopen maanden zijn grote namen uit de tv-industrie overgestapt naar het bedrijf uit Cupertino, die nu een volledig nieuw team vormen. Zij sleutelen aan een visie voor de dienst en gaan bepalen welke series wel en niet toegelaten worden. Reken er dus maar op dat we volgend jaar nog veel zullen horen over Apples tv-dienst.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen