De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple komt in september met eigen tv-series voor iTunes’

Wouter Nijsen
30 januari 2016, 12:32
2 min leestijd
‘Apple komt in september met eigen tv-series voor iTunes’

Al maanden gaan er geruchten dat Apple met een televisiedienst komt om te concurreren met diensten als Netflix en Amazon. Volgens een nieuw bericht wil het bedrijf uit Cupertino eigen content gaan maken.

Lees verder na de advertentie.

Apple tv-series

The Street schrijft namelijk dat Apple eigen televisieseries wil maken, die dan exclusief via iTunes aangeboden worden. Apples Eddy Cue en Robert Kondrk, die verantwoordelijk is voor de content op iTunes, zouden al in gesprek zijn met enkele belangrijke spelers in Hollywood. Volgens de bron worden de nieuwe tv-plannen van Apple in september aangekondigd. Dan vindt ook de onthulling van de iPhone 7 (en 7 Plus) plaats.

Apple TV Littlstar

De originele televisieseries kunnen waarschijnlijk worden gehuurd of gekocht via iTunes, wat op eenzelfde manier zou werken als bijvoorbeeld Netflix. Bij deze dienst betaal je maandelijks een vast bedrag en krijg je toegang tot exclusieve content. Bij Netflix zijn dit populaire tv-series als House of Cards, Daredevil en Orange is the New Black. Overigens is het momenteel al mogelijk om films en tv-series aan te schaffen via iTunes.

Televisiedienst van Apple

Hoewel al een tijdje geruchten gaan over de tv-dienst van Apple, weten we hier nog niet zoveel vanaf. Wel lijkt het een betaalde dienst te worden die mogelijk op de Apple TV werkt. The Street meldt verder dat de dienst 30 tot 40 dollar per maand gaat kosten, al is het onduidelijk waarop dit is gebaseerd.

Het is niet de eerste keer dat we horen over originele tv-content van Apple. Vorig jaar september werd duidelijk dat Apple onderzocht of het content kan produceren om te concurreren met andere streamingsdiensten. Toen zou het bedrijf uit Cupertino ook een poging hebben gedaan om het team van Top Gear aan zich te binden. Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond sloten in juli echter een contract af bij Amazon.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: The Street
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu