De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple’s tv-serie met Dr. Dre is promotie voor Apple Music’

Rutger Otto
16 februari 2016, 10:55
2 min leestijd
‘Apple’s tv-serie met Dr. Dre is promotie voor Apple Music’

Apple zou bezig zijn met een eigen televisieserie waarin Dr. Dre de hoofdrol zou spelen. Volgens bronnen geldt de serie als promotie voor Apple’s muziekdienst.

Lees verder na de advertentie.

Apple tv-serie met Dr. Dre

Vital Signs. Dat zou de titel zijn van Apple’s zelfgeproduceerde televisieserie. In de hoofdrol speelt Dr. Dre, de bekende rapper/producer en oprichter van Beats. Inmiddels werkt hij bij Apple, blijkbaar ook als acteur. Vital Signs moet een duister semi-autobiografisch drama worden met een flinke dosis seks en geweld. Dat wist The Hollywood Reporter (THR) eind vorige week te melden.

In totaal zou de serie zes afleveringen krijgen van elk een halfuur. Opvallend is de toevoeging van THR dat er minstens één orgie-scène in zit. Het eerste seizoen zal in zijn geheel verschijnen, zoals we het kennen van Netflix. Apple zou serieus bezig zijn met de serie.

Apple Music Sonos

Serie als promotie voor Apple Music

Opvallend aan het bericht van THR was al direct dat de serie via Apple Music te zien zou zijn. Onduidelijk is of de Apple TV of iTunes er een rol in spelen. Volgens bronnen van Recode is de serie bedoeld als videocontent dat dient als ‘verlengstuk van Apple Music‘.

“Stapt Apple echt in de tv-wereld?”, vraagt schrijver Peter Kafka zich af. “Het antwoord is ja. Maar ook; niet echt.” Volgens hem moeten we Vital Signs zien als een promo-serie voor Apple Music. “Dat klinkt minder spannend dan ‘Apple gaat tv-series maken’, maar het is accurater.”

Apple video’s en Music

Al tijden gaan er geruchten dat Apple werkt aan eigen tv-series. Ook zou het bedrijf een eigen tv-dienst ontwikkelen, al lijken de plannen daarvoor in de koelkast te staan. Aanvankelijk was het plan om gebruikers met een Apple TV een abonnement op zelfgekozen kanalen aan te bieden voor een vast bedrag per maand.

Met Apple Music gaat het goed. Topmannen Eddy Cue en Craig Federighi maakten vorig week nog bekend dat er inmiddels 11 miljoen betalende abonnees voor de muziekdienst zijn.

Lees meer over Apple Music

Bronnen: THR, Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu