Apple TV vanaf vandaag ook in Nederland te bestellen

26 oktober 2015, 14:41
2 min leestijd
Apple TV vanaf vandaag ook in Nederland te bestellen

Vorige week berichtten we dat de Apple TV vanaf 26 oktober verkrijgbaar zou zijn in de Verenigde Staten. Ook in Nederland en België is de settopbox van Apple vanaf vandaag verkrijgbaar, vanaf 179 euro voor het 32GB-model.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV release

De Apple TV gaat vandaag officieel in de verkoop. Behalve in de Verenigde Staten, is de Apple TV onder meer ook in Nederland en België te verkrijgen. De vierde generatie van de slimme settopbox komt in een 32GB- en een 64GB-uitvoering, waarvoor je respectievelijk 179 en 229 euro betaalt. Via deze pagina kun je een bestelling plaatsen.

Voor deze prijs krijg je de Apple TV, de Apple TV Remote met Touch2 (los 89 euro), een lightning-naar-USB-kabel en een netsnoer. Een hdmi-naar-hdmi-kabel is los te bestellen. Het apparaatje ploft volgens de website volgende week, tussen 30 oktober en 3 november, bij je op de mat.

apple tv release

De vierde generatie Apple TV is iets dikker dan zijn voorganger. Ook de afstandsbediening is groter en voorzien van meer opties. Zo registreert de afstandsbediening de bewegingen van je arm, om hiermee de TV te bedienen. Er is ook een knop toegevoegd voor bediening via Siri. Hoewel de Apple TV in verschillende landen met Siri te besturen is, is dit in Nederland en België helaas nog niet het geval.

De settopbox wordt aangedreven door een A8-chipset en heeft tvOS als besturingssysteem. Dit brengt onder meer een App Store met zich mee, zodat je als gebruiker apps en games kunt downloaden. Apple richt zich met de nieuwe App Store naar eigen zeggen op mensen die graag een spelletje als Crossy Road tussendoor spelen. Het is in de nieuwe Apple TV App Store ook mogelijk om met de universele zoekfunctie van meerdere bronnen zoekresultaten te krijgen. Niet alleen de resultaten uit iTunes worden dan getoond, maar bijvoorbeeld ook die van Netflix en Amazon.

Lees het laatste nieuws over Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu