Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

4 zaken die we tot nu toe over de nieuwe Apple TV weten

Gijs Ettes
18 augustus 2015, 8:33
3 min leestijd
4 zaken die we tot nu toe over de nieuwe Apple TV weten

Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple in september gelijktijdig met de iPhone 6S (Plus) een nieuwe versie van de Apple TV onthullen. De settopbox draait op iOS 9, heeft een dunner en breder design en een nieuwe afstandsbediening.

Lees verder na de advertentie.

1. Apple TV release en nieuwe afstandsbediening

Er gaan al maanden geruchten over de Apple TV release en de vernieuwingen die het apparaatje allemaal brengt. Door de moeilijke onderhandelingen die Apple voert met contentaanbieders zou de onthulling meerdere malen zijn uitgesteld, maar op 9 september – de dag dat naar verluidt ook de iPhone 6S wordt gepresenteerd – is het zover, zo meldt 9to5Mac.

apple tv release

De nieuwe Apple TV is net als zijn voorgangers grotendeels van plastic, al is de behuizing wel iets slanker geworden. Interessant is de mogelijke toevoeging van een nieuwe afstandsbediening, die iets groter en aanraakgevoelig is en ondersteuning biedt voor gestures. Dankzij bluetooth én infrarood kun je zowel nieuwe als oudere apparatuur in je huis bedienen, dus niet alleen de Apple TV.

2. Siri, iOS 9 en Proactive

Daarnaast is de afstandsbediening mogelijk voorzien van een microfoon voor het geven van stemcommando’s met behulp van Siri. Dat zou het stukken makkelijker maken om op de Apple TV te zoeken naar content, wat nu alleen kan met de Remote-app op je iOS-toestel of door afzonderlijke karakters in te voeren met de kleine afstandsbediening. Met een stemcommando zou je naar films en series kunnen zoeken, maar ook in een handomdraai je favoriete feestmuziek kunnen opzetten.

apple tv proactive

Omdat de Apple TV bovendien van iOS 9 is voorzien, kun je gebruikmaken van Proactive om tegelijkertijd in meerdere apps te zoeken. Denk aan de iTunes Store, Netflix, YouTube en Apple Music. Mogelijk wordt de krachtige zoekfunctie pas beschikbaar gemaakt als er genoeg apps van derden zijn geoptimaliseerd voor de settopbox.

3. App Store en verbeterde interface

Aan apps van derden heb je natuurlijk niet zoveel als je ze niet gemakkelijk kunt downloaden. Het is dan ook goed nieuws dat Apple zijn settopbox eindelijk van een App Store voorziet. Hier zijn apps te vinden die zijn geoptimaliseerd voor de Apple TV, waaronder video- en muziek-apps, maar ook games en nieuws-apps. We zijn vooral benieuwd hoe snel de App Store wordt bevolkt met spelletjes en hoe goed die zijn te bedienen met de nieuwe afstandsbediening van de Apple TV.

apple tv app store

De interface die het mogelijk maakt om door alle content te spitten en je favoriete games, films en muziek af te spelen, is eveneens onder handen genomen. Alles krijgt een iOS-sausje, al zal de interface in grote lijnen herkenbaar blijven. Ook de huidige Apple TV uit 2012 wordt waarschijnlijk van de nieuwe software voorzien. Een betaalde tv-dienst zullen we, als gevolg van de moeizame onderhandelingen met contentaanbieders, voorlopig nog niet terugzien op (zowel de oude als) de nieuwe settopbox.

4. Snellere hardware

Wel aanwezig is nieuwe hardware, waaronder een A8-chip met een dualcore-processor (vergelijkbaar met die in de iPhone 6) en dubbel zoveel werkgeheugen (1GB in plaats van 512MB). Mogelijk wordt ook de opslagruimte uitgebreid tot 32GB, zodat er meer ruimte is voor het installeren van apps en games. Over de prijs is vooralsnog niets bekend.

Lees meer over de Apple TV

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen