De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Apple TV Plus verschijnt in november voor 10 dollar per maand’

Wouter Nijsen
20 augustus 2019, 9:08
2 min leestijd
‘Apple TV Plus verschijnt in november voor 10 dollar per maand’

Later dit jaar wordt Apple TV Plus, de nieuwe streamingdienst van het bedrijf van Tim Cook, verwacht. Nu is meer informatie naar buiten gekomen over de release van de dienst.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple TV Plus komt in november’

Het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg schrijft dat Apple TV Plus in november wordt uitgebracht. Naar verluidt zijn er bij de release vijf shows beschikbaar om te kijken, waarbij het gaat om Amazing Stories, Homes, The Morning Show, See en Truth be Told. Apple brengt daarna geleidelijk meer series uit die exclusief zijn aan TV Plus. Van The Morning Show is een nieuwe trailer verschenen, die je hieronder kunt kijken.

Volgens Bloomberg gaat Apple TV Plus 9,99 dollar per maand kosten, al is de Europese prijs nog onduidelijk. Die ligt echter waarschijnlijk ook rond een tientje per maand. Daarmee zou TV Plus iets goedkoper zijn dan Netflix (het standaard hd-abonnement kost 10,99 euro per maand), maar iets duurder dan het aanstaande Disney Plus (6,99 euro per maand).

Waarschijnlijk komt er ook een gratis proefperiode, zodat je de dienst eerst een tijdje kunt proberen voordat je besluit een abonnement af te sluiten. Het is onbekend hoe lang die proefperiode precies duurt. Bij Netflix is dat bijvoorbeeld 30 dagen.

Meer over Apple TV Plus

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix en Amazon Prime Video is Apple niet van plan om volledige seizoenen van shows meteen in één keer online te zetten. In plaats daarvan wordt er volgens Bloomberg overwogen om de eerste drie episodes beschikbaar te maken, en daarna wekelijks een nieuwe aflevering uit te brengen. Apple zou echter verschillende strategieën overwegen voor TV Plus.

Apple kwartaalcijfers Q2 2019

De streamingdienst werd in maart dit jaar aangekondigd en komt straks in 150 landen beschikbaar. Daar horen Nederland en België waarschijnlijk ook bij, al is dit niet specifiek door Apple bevestigd. De dienst is onderdeel van een compleet vernieuwde TV-app. In deze app kun je in de Verenigde Staten ook abonneren op HBO en andere streamingdiensten, maar omdat veel hiervan niet hier beschikbaar zijn, zal de applicatie in Europa iets leger aanvoelen.

Apple TV Plus-aanbod: het overzicht van exclusieve series

Volg het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu