Opinie: Op dit tempo laat ik Apple TV Plus als eerste vallen

Erwin Vogelaar
18 november 2019, 11:03
3 min leestijd
Opinie: Op dit tempo laat ik Apple TV Plus als eerste vallen

We hebben een tijdje aan Apple TV Plus en Disney Plus kunnen wennen. Nu is het tijd om beslissingen te maken. Welke dienst blijft en welke gaat weg?

Lees verder na de advertentie.

Apple TV Plus valt als eerste af

Onopgemerkt kun je tegenwoordig veel abonnementen hebben op verschillende diensten. Het geld wordt maandelijks automatisch afgeschreven, zelfs als je die dienst in die periode niet hebt gebruikt. Als je dat op een rijtje zet en ziet hoeveel geld die hele stapel je per maand kost, kan dat best even schrikken zijn.

De beste manier om daar mee om te gaan is natuurlijk om enkele maanden de ene dienst te nemen en de maanden daarna de andere dienst. Zo betaal je niet dubbel, en kun je series die tegenwoordig vaker met één aflevering per week worden aangeboden lekker bingen.

apple tv plus opinie

Spoilers

Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Bijvoorbeeld als alle vrienden om je heen de nieuwste aflevering van The Mandalorian hebben gezien en daar over praten, maar jij net Netflix in plaats van Disney Plus hebt. Binge je later het hele seizoen dan is niemand meer enthousiast en ben je hoogstwaarschijnlijk al via sociale media of je vrienden gespoiled.

De kans is groot dat je bij de diensten blijft die de beste ‘must watch’ series hebben en je de rest laat vallen. Bij mij is het eerste slachtoffer dan helaas Apple TV Plus. Als je kijkt naar wat er nu op de dienst te vinden is en wat er nog gaat komen, kan dat niet tegen de rest op.

De series van Apple TV Plus zijn vooral prima als je verder geen andere diensten hebt. Ze vermaken goed, met acteurs die je direct herkent en met genoeg spanning om na een week de volgende aflevering weer aan te slingeren. Ik heb de beste Apple TV Plus-series op een rij gezet, met For All Mankind en Dickinson als echte aanraders bovenaan. Maar heb je geen Apple TV Plus en zie je deze series niet? Dan mis je ook niet zoveel.

Marvel

Apple belooft het aanbod aan te vullen. Onder andere Steven Spielberg werkt aan meerdere series (waaronder een nieuwe Band of Brothers), Lee Pace speelt in een adaptatie van Isaac Asimov’s Foundation en de mensen achter It’s Always Sunny in Philadelphia werken aan een serie over een game-ontwikkelaar.

De kwaliteit van dit soort shows blijft nog een beetje in de lucht hangen. Dat terwijl we nu al weten dat Disney Plus een bijzonder interessante toekomst krijgt. Hoewel het huidige aanbod van nieuwe Disney-content nog een beetje tegenvalt, komt er zoveel ‘must watch’ televisie aan. Voornamelijk in de vorm van Marvel-series die je moet zien om alles in de films te snappen. En wat dacht je van de Rogue One- en Obi-Wan Kenobi-series.

Deze toekomstplannen zijn uiteraard pas interessant over een jaar, en waarschijnlijk pas echt over twee jaar. Maar nu worden we al met een wortel, in de vorm van het fantastische The Mandalorian, van maand naar maand geleid. Daarnaast heeft Netflix gewoonweg teveel leuke dingen om te kijken, zowel aan originele als aangekochte producties. Zelfs Prime Video van Amazon doet genoeg om die dienst te houden.

Hetgeen wat Apple TV Plus vooral met zich mee heeft, is dat iedereen met een nieuwe iPhone, iPad of Mac een jaar lang gratis deze dienst krijgt. Een jaar is een lange tijd om nieuwe series en films te plaatsen, maar ook om de dienst te verbeteren zodat men na dat jaar gaat betalen. Maar er moet wel veel gebeuren. Over een jaar hebben we waarschijnlijk weer meerdere nieuwe streamingdiensten die ons geld willen, met als grootste nieuwe concurrent HBO Max.

Welke dienst laat jij als eerste vallen en welke wil je absoluut behouden? Laat van je horen in de reacties!

Meer Apple TV Plus

Lees ook onze Apple TV Plus-review, waarin we onder andere schrijven over de app: “Het helpt ook niet dat de app duidelijk gemaakt is voor films, waardoor het niet lekker werkt met het episodische format van series. Volgende afleveringen starten bijvoorbeeld niet automatisch, maar moet je eerst opzoeken.”

Lees de laatste berichten over Apple TV Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu