Apples TV Plus officieel onthuld: Dit is de Netflix-concurrent van Apple

Lars Paijmans
25 maart 2019, 19:07
2 min leestijd
Breaking
Apples TV Plus officieel onthuld: Dit is de Netflix-concurrent van Apple

Apple heeft Apple TV Plus officieel onthuld tijdens een speciale keynote. Lees hier alles over Apples grootste project sinds Apple Music.

Apple TV Plus officieel onthuld

We zitten er al maanden op te wachten, maar nu is het pas officieel: Apple heeft zijn eigen Netflix-concurrent onthuld en gaat zich mengen in de markt van streaming videodiensten. De dienst komt ook naar Nederland.

Apple TV Plus in vogelvlucht:

  • Apple TV Plus komt naar al je Apple-apparaten en smart tv’s;
  • Er zijn geen advertenties aanwezig;
  • Het volledige aanbod is online en offline beschikbaar;
  • De dienst is wereldwijd beschikbaar en komt naar meer dan honderd landen (waaronder Nederland);
  • Apple TV Plus verschijnt deze herfst, de prijs is nog onbekend.
Apple TV Plus officieel

De afgelopen maanden en jaren heeft het bedrijf hard gewerkt om een aanbod van exclusieve films en series op poten te zetten. Het bedrijf nam grote namen uit de filmindustrie aan en tekende contracten met bekende acteurs en regisseurs om op die manier beslagen ten ijs te komen.

Dat was goed te merken toen niemand minder dan Steven Spielberg het podium betrad om de dienst in te leiden, gevolgd door Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Steve Carell. Met het enorme budget dat Apple op zijn spaarrekening heeft staan, is het bedrijf in één klap een grote speler op de tv-markt.

Meerdere acteurs en regisseurs namen de tijd om hun exclusieve show voor te stellen aan het publiek. Daarna was het tijd voor een korte trailer waarin deze shows kort voorbij kwamen.

Apple TV Plus officieel

Verwerkt in de TV-app

Apples tv-dienst zit verwerkt in de vernieuwde TV-app van Apple, waar al langer het aanbod van andere diensten in verwerkt zit. Dit maakt het makkelijk om direct vanaf je iPhone, iPad of Apple TV toegang te krijgen tot de dienst.

Ook komt de Apple TV-app naar de Mac dit najaar, waarschijnlijk met de grote macOS-update van 2019. In de loop van dit jaar krijgen veel tv’s van merken als LG en Samsung ook ondersteuning voor AirPlay, wat het nog makkelijker maakt om het aanbod van de dienst op je tv te zetten.

De app krijgt een nieuw ontwerp dat zich aanpast op jouw interesses. Daardoor lijkt de app wat meer op de Netflix-app, met grote balken en foto’s met films, tv-shows en meer. Deze TV-app was aanvankelijk in tien landen beschikbaar, maar komt voor het einde van het jaar naar honderd verschillende landen. Ook Nederland zit hierbij, al is de grote vraag natuurlijk of mensen bereid zijn om over te stappen van Netflix.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu