Apple TV Plus streamt 4K in hogere kwaliteit dan concurrentie

Dennis de Vries
5 november 2019, 10:58
2 min leestijd
Apple TV Plus streamt 4K in hogere kwaliteit dan concurrentie

Apple TV Plus biedt de hoogste kwaliteit 4K-streams aan van de beschikbare streamingdiensten, zo blijkt uit testen.

Lees verder na de advertentie.

Kwaliteit bij streamen Apple TV Plus

Van alle streamingdiensten die 4K ondersteunen, zijn de streams van Apple TV Plus van de hoogste kwaliteit. Dat heeft Rasmus Larsen getest op website Flatpanelshd. Hij checkte tijdens het afspelen doorlopend de variabele bitrate van de stream, en haalde daar een gemiddelde uit.

apple tv plus kwaliteit

Tijdens de metingen bleek dat de serie ‘See’ met de hoogste bitrate werd uitgezonden door Apple. Gemiddeld lag die op 29MB per seconde, met een piek van 41MB per seconde. Andere series als ‘The Elephant Queen’ en ‘Snoopy in Space’ scoorden ook bovengemiddeld.

Hogere bitrate, betere kwaliteit

Zo kon Larsen de conclusie trekken dat de 4K-streams bij Apple TV Plus een bitrate hebben die anderhalf tot tweemaal hoger ligt dan de gemiddelde hd-bluray-film, en de helft van een uhd-bluray-film. Ook streamt de dienst in een hogere bitrate dan de meeste iTunes-films die Larsen heeft getest.

Bitrate staat voor de snelheid waarmee informatie wordt overgedragen. Hoe hoger de bitrate, hoe meer beeld- en geluidsinformatie er wordt verzonden en ontvangen, waardoor het een goede indicator is van beeld- en geluidskwaliteit. Hoe hoger de bitrate, hoe meer informatie er wordt doorgestuurd en hoe beter de beelden en geluiden kunnen zijn.

Hoger dan Netflix

De Apple TV Plus-streams scoren daarmee niet alleen hoger dan veel iTunes-films, ook Netflix komt daar niet aan. De bitrate van streams in 4K op Netflix komt gemiddeld rond de 16MB per seconde uit, zo werd al eens berekend.

Apple TV Plus is sinds deze maand beschikbaar in Nederland. Apple wil de strijd aangaan met Netflix en Disney Plus door flink wat originele series en films te bieden. De dienst kost vijf euro per maand, maar er is een aanbieding waardoor Apple TV Plus tijdelijk gratis is.

Lees meer over Apple TV Plus

Bron: Flatpanelshd
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu