‘Apple TV Plus-films eerst in bioscoop te zien, verschijnen later op streamingdienst’

28 september 2019, 9:56
2 min leestijd
‘Apple TV Plus-films eerst in bioscoop te zien, verschijnen later op streamingdienst’

Films die op Apple TV Plus verschijnen zijn eerst op het witte doek te zien. De iPhone-maker pakt het hiermee anders aan dan Netflix. Voorlopig gaat het om een proef en brengt Apple drie films uit in Amerikaanse bioscopen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple TV Plus-films verschijnen eerst in bioscoop’

Dat claimt Variety. De entertainmentwebsite heeft gesproken met bronnen die op de hoogte zijn van Apples plannen. Het bedrijf zou van plan zijn om films eerst in bioscopen te laten zien, waarna ze met een vertraging van enkele weken op Apple TV Plus verschijnen.

Variety spreekt enkel over Amerikaanse releases. Het is nog niet duidelijk of Apple dit schema ook in Nederland gaat hanteren. Het zou voorlopig nog om een test gaan: Apple heeft nog geen definitief besluit genomen over de handelswijze. In eerste instantie verschijnen drie Apple TV Plus-films eerst in Amerikaanse bioscopen: The Banker, Hala en de documentaire The Elephant Queen.

Elephant Queen Apple-TV-overzicht

Drie films als pilot

The Banker speelt zich af in de financiële wereld uit het Jim Crow-tijdperk in Amerika. De hoofdrol wordt gespeeld door Samuel L. Jackson en de film zou in december in première gaan, om daarna in januari voor Apples Netflix-concurrent uit te komen.

Hala volgt een moslimmeisje dat haar traditionele achtergrond probeert te combineren met het moderne schoolleven en gaat volgens Variety op 22 november in première. Hierna is hij vanaf december op Apple TV Plus te zien. The Elephant Queen is een docu over olifanten die 18 oktober in première gaat. Vanaf januari zou de film op Apple TV Plus te zien zijn.

Netflix-films zijn vanaf het moment dat ze in de bioscoop verschijnen direct te streamen. Dit besluit heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf op gespannen voet met bioscopen staat. In de gesprekken die Apple momenteel voert met NATO, een groep die opkomst namens Amerikaanse bioscopen, zou men gezegd hebben niet als Netflix te willen worden.

Lees het laatste nieuws over Apple TV Plus

Bron: Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu