Eddy Cue: “Apple TV Plus legt films en series geen beperkingen op”
Lars Paymans

Apple lijkt zijn positie tegenover regisseurs te hebben veranderd. In een interview legt topman Eddy Cue uit dat Apple de makers van films en series voor Apple TV Plus niet in de weg zit met restricties.

Apple TV Plus beperkingen niet aanwezig

Eddy Cue is de man die bij Apple aan het roer staat als het om Apple TV Plus gaat. De tv-dienst en Netflix-concurrent verschijnt later dit jaar en in de aanloop hier naartoe duikt Cue zo nu en dan op in interviews om het hierover te hebben.

Apple TV Plus beperkingen

In een gesprek met GQ Britain geeft Cue een ander geluid dan we uit meerdere geruchten gehoord hebben. Deze stelden namelijk dat Apple veel invloed zou uitoefenen op welke content er wel en niet werd toegelaten op TV Plus, om op die manier een zo groot mogelijk publiek aan te spreken.

Zo zou ceo Tim Cook een serie hebben afgeschoten omdat deze te gewelddadig zou zijn en een regisseur zou vertrokken zijn omdat hij een serie duisterder wilde maken terwijl Apple liever iets voor het hele gezin wilde publiceren.

Cue ontkent deze verhalen: “We hebben nog nooit een aanpassing op een script doorgestuurd, dat kan ik je verzekeren.” Volgens Cue laat Apple regisseurs met rust, met de simpele reden dat zij heel goed weten waar ze mee bezig zijn. “We zijn niet voor niks op zoek gegaan naar mensen die dit het beste konden doen.”

Geschikt voor de hele familie

Toch heeft Apple met de onthulling van Apple TV Plus een paar maanden geleden wel een reputatie opgebouwd. Bijna alle exclusieve shows die zijn aangekondigd zijn namelijk geschikt voor een breed publiek van alle leeftijden en bevatten nauwelijks expliciete inhoud.

Ook benadrukte Cue al eerder dat Apple een kwaliteit boven kwantiteit strategie heeft met TV Plus. Daarmee druist Apple in tegen de strategie die Netflix lijkt te hebben, die zoveel mogelijk verschillende Originals probeert te krijgen om zoveel mogelijk verschillende mensen aan te spreken. Apple TV Plus verschijnt dit najaar en komt ook in Nederland beschikbaar voor tien euro per maand. Bekijk alvast welke series en films je exclusief daar kunt gaan bekijken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.