Apple TV Plus en Disney Plus verlagen beeldkwaliteit vanwege coronacrisis

Michel van 't Klaphek
21 maart 2020, 10:33
2 min leestijd
Apple TV Plus en Disney Plus verlagen beeldkwaliteit vanwege coronacrisis

Heb je afgelopen week meer Apple TV Plus gekeken dan normaal? Dan ben je niet de enige. Om overbelasting van het internet te voorkomen verlaagt Apple TV Plus de beeldkwaliteit. Disney Plus doet hetzelfde.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV Plus beeldkwaliteit omlaag

Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegenover Nu.nl. De beeldkwaliteitsverlaging werd overigens al eerder opgemerkt door klanten, die bijvoorbeeld op Twitter schreven over tegenvallende kwaliteit. Om overbelasting van het internet te voorkomen verlaagt de streamingdienst haar kwaliteit naar sd, in plaats van hd.

De maatregel geldt voorlopig alleen in Europa en het is niet bekend hoe lang het gaat duren. Concurrent Netflix kondigde eerder bijvoorbeeld aan de beeldkwaliteit minstens 30 dagen te verlagen.

Eerder deze week riep de Europese Commissie streamingbedrijven op om hun beeldkwaliteit te verlagen. Nu een groot gedeelte van de Europese bevolking meer thuis is dan normaal, neemt de druk op cruciale internetinfrastructuur toe. Door de beeldkwaliteit van videodiensten te verlagen wordt mogelijke overbelasting voorkomen.

Ook interessant: Apple TV Plus offline kijken: zo kun je series downloaden

‘Apple kiest agressieve aanpak’

Apple TV Plus is bij lange na niet de enige die zijn kwaliteit omlaag schroeft. Eerder kozen Netflix, YouTube en Amazon Prime Video voor hetzelfde besluit. Sinds vandaag komt daar ook Disney Plus bij, een streamingdienst die vorig jaar werd gelanceerd.

Alle streamingdiensten geven dus gehoor aan de oproep van de Europese Commissie, maar de manier waarop ze dit doen verschilt wel. Netflix belooft klanten bijvoorbeeld dat ze de kwaliteit krijgen waarvoor ze betalen, maar verlaagt de bitsnelheid lichtelijk.

Apple TV Plus kiest daarentegen voor een meer rigoreuze aanpak, en ziet iedereen terug naar sd-kwaliteit. “Het ziet eruit alsof je via een 3G-internetverbinding op je telefoon streamt”, zo schrijft een kijker op Twitter.

Lees het laatste nieuws over Apple TV Plus

Bron: Nu.nl
Categorieën: Apple, Apps
Spotlights: Apple TV Plus, Disney Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's