Apple TV nog niet in Nederland beschikbaar
Redactie

Toen Steve Jobs gisteravond de nieuwe Apple TV introduceerde vertelde hij erbij dat je op het apparaat direct een pre-order kon plaatsen en dat je hem dan over vier weken (eind september) ontvangt. Het flauwe van de informatie die Jobs geeft op de persconferentie is dat het alleen voor Amerika geldt. In dit geval geldt het ook voor grote landen als Frankrijk, Groot-Brittanië en Duitsland. Nederland zit hier nog niet bij.

Najaar in Nederland

Op dit moment beschikken alleen grote landen, waaronder de bovengenoemde, over iTunes waar je films en TV shows kan kopen. In die landen kan je de Apple TV ook al kopen. Jobs vertelde ons dat er in het najaar van 2010 nog meer landen toegevoegd worden aan deze service. Waarschijnlijk zit Nederland daarbij aangezien het de derde lichting is en Nederland vaak bij de derde lichting zit. Als Nederland over deze service beschikt zal hij waarschijnlijk ook in Nederland te koop zijn.

Prijzen

De prijs die het apparaat in Nederland gaat kosten is een beetje vaag. In Amerika kost hij $99 wat omgerekend €70 is. In Groot-Brittanië kost hij £99 wat neerkomt op zo’n €110. In de twee landen die meestal dezelfde prijs kennen als Nederland, Duitsland en Frankrijk, zal hij €119 gaan kosten. Vooral in Amerika is hij dus wel €50 goedkoper.

Onze vragen zullen waarschijnlijk in het najaar beantwoord worden…

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.