Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Netflix stopt ondersteuning voor Apple TV – deze modellen vallen af

Yannick Chalkiopoulos
5 juni 2024, 14:30
2 min leestijd
Netflix stopt ondersteuning voor Apple TV – deze modellen vallen af

Slecht nieuws als je een oudere generatie van de Apple TV hebt, want Netflix biedt binnenkort dan mogelijk geen ondersteuning meer. Om deze modellen gaat het.

Lees verder na de advertentie.

Netflix stopt ondersteuning

Netflix heeft aangekondigd dat oudere generaties van de Apple TV binnenkort geen ondersteuning meer hebben voor de streamingdienst. Het gaat om de tweede en derde generatie van de Apple TV. De toestellen kwamen uit in 2010 en 2012, maar beschikten nog altijd over een eigen Netflix-app. Daar komt binnenkort verandering in, want Netflix stopt dan met het ondersteunen van de applicatie.

Lees ook: Apple TV+ opzeggen: zo regel je het snel en comfortabel

Heb je ooit ingelogd op een tweede of derde generatie van de Apple TV met je Netflix-account? Dan heb je inmiddels een mail ontvangen of krijg je binnenkort een mail, waarin Netflix bevestigt dat de app offline wordt gehaald. Dat gebeurt zelfs al binnenkort, want de oudere generaties van de Apple TV hebben geen ondersteuning meer vanaf 31 juli. Zelfs AirPlay is dan geen optie, omdat Netflix die functie niet aanbiedt.

tweedehands apple tv

Apple TV zonder tvOS

Heel verrassend is het niet dat juist deze modellen geen ondersteuning meer hebben voor de streamingdienst. De tweede en derde generatie van de Apple TV zijn namelijk uitgebracht voordat Apple tvOS introduceerde. Het is bij deze toestellen niet mogelijk om apps te installeren via de tvOS App Store. In plaats daarvan heeft Apple apps als Netflix standaard geïnstalleerd op de tweede en derde generatie Apple TV.

Hierdoor was de Netflix-app voor deze uitvoeringen al langer verouderd, maar vanaf 31 juli is de applicatie helemaal niet meer te gebruiken. Waar je normaal gezien alsnog zou kunnen streamen via AirPlay, biedt Netflix die optie helaas niet aan. Binnenkort kun je met de tweede en derde generatie Apple TV dus écht geen Netflix meer kijken. Je herkent deze modellen van de Apple TV aan de simpele zilverkleurige afstandsbediening.

tweedehands apple tv

Nieuwe Apple TV kopen

Is Netflix jouw favoriete streamingdienst? Dan raden we je aan om binnenkort op zoek te gaan naar een nieuwere generatie van de Apple TV. Volgens Netflix blijft de Apple TV HD (uitgebracht in 2015) of nieuwer de app wel ondersteunen. Heb je één van die uitvoeringen? Dan blijft de applicatie dus gewoon werken. Alleen voor de oudere modellen vervalt de ondersteuning.

Lees ook: Ik kocht een tweedehands Apple TV – en dat was een fout

Eerder stopte ook YouTube al met de ondersteuning voor de oudere generaties van de Apple TV. Het is de verwachting dat na Netflix meer diensten zullen stoppen met het aanbieden van de app bij deze modellen van de Apple TV. Ben je van plan om binnenkort een nieuwe Apple TV te kopen? Bekijk de beste prijzen dan alvast in onze prijsvergelijker, zodat je zeker weet dat je nooit teveel betaalt!

Apple TV deals

Apple TV

€ 164,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple TV

€ 165,00

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon

Apple TV

€ 165,00

1 dag

Bekijk bij Paradigit
Paradigit

Apple TV

€ 169,00

3 dagen

Bekijk bij EP
EP

Apple TV

€ 169,99

2 dagen

Bekijk bij Media Markt
Media Markt
Vergelijk alle Apple TV prijzen
Via: 9to5mac
Bron afbeelding: unsplash
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu