Nieuwe Muziek-app voor Apple TV te zien in foto’s

Lars Paijmans
18 mei 2016, 9:06
1 min leestijd
Nieuwe Muziek-app voor Apple TV te zien in foto’s

Apple doet zijn uiterste best om de muziekervaring van iTunes en de Muziek-app te verbeteren. Ook de Apple TV wordt hierin niet overgeslagen, zo blijkt uit gelekte screenshots.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple TV Muziek-app

iTunes kreeg begin deze week een kleine update en naar verluidt krijgen we op WWDC 2016 grote veranderingen voor Apple Music en de Muziek-app te zien. Deze Muziek-app is ook op de vierde generatie Apple TV aanwezig, waar we ook op een aantal kleine aanpassingen kunnen rekenen.

Apple TV Muziek-app

Een oplettende Apple TV-gebruiker ontdekte een gloednieuw ‘Browse’-tabblad in de Muziek-app, dat daarna weer snel verdween. Browse vervangt het Nieuw-tabblad en het Mijn Muziek-tabje heet voortaan Bibliotheek. Ook zijn afspeellijsten geen eigen menu-onderdeel meer in de vernieuwde taakbalk van de Apple TV Muziek-app.

Dit betekent dat je afspeellijsten voortaan onder het Bibliotheek-onderdeel van Apple Music vallen, samen met je volledige bibliotheek met opgeslagen muziek. Samenvattend betekent dit dat de nieuwe Apple TV Muziek-app de volgende tabbladen krijgt: Bibliotheek, Voor jou, Browse, Radio en Zoeken.

Tijdens WWDC 2016 krijgen we waarschijnlijk ingrijpendere veranderingen voor Apple Music te zien. Zo zou Apple een nieuw zwart-wit design overwegen, songteksten toevoegen en de app over het algemeen gemakkelijker maken om door te navigeren. Dit sluit aan bij de nieuwe navigatiebalk die vandaag gespot werd op de Apple TV.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu