Apple TV krijgt flinke upgrade

Redactie
1 september 2010, 22:40
2 min leestijd
Apple TV krijgt flinke upgrade

“So, iOS, iPods, iTunes… not bad for one day. But we’ve got one more thing. Actually it’s one more hobby.”

Zo kondigde Steve Jobs vanavond de nieuwe Apple TV aan. Het product dat in september 2006 werd geïntroduceerd heeft nooit een succes gekend. Vandaar dat Apple aan de gebruikers van de Apple TV heeft gevraagd wat ze graag zouden zien bij het apparaat. Ze kwamen met features als HD, niet afhankelijk zijn van een computer en goedkopere content. Dit hebben ze allemaal gekregen op een fantastische manier.

Design

De Apple TV heeft een compleet nieuwe uiterlijk gekregen. Hij is 4x dunner dan de huidige Apple TV en heeft een zwart kleurtje gekregen. Hij heeft Wi-Fi ingebouwd en ook kan je alles bekijken in HDMI. De USB-poort zit er ook weer op zodat je een externe harde schijf met films kan afspelen met je Apple TV. De afstandsbediening is de huidige Apple Remote.

Features

Films en TV shows kun je in HD downloaden vanaf de Apple TV. Je kan er ook muziek en foto’s mee afspelen. Eerder kocht je een film of show maar nu huur je ze. Hierdoor gaan de prijzen drastisch omlaag en als je een film vaker wilt bekijken dan ben je alsnog goedkoper uit dan als je hem koopt.

Je hoeft ook niet meer te synchroniseren. Je kan nu streamen en het kost je dus ook geen tijd meer. De HD films gaan $4.99 kosten en de HD TV shows 99 cent. In het najaar komen shows en films naar Nederland.

Op het apparaat kan je je Flickr en MobileMe foto’s en video’s bekijken. YouTube video’s zijn te bekijken en als je lid bent van Netflix dan kan je ook die films en shows gratis bekijken.

AirPlay

In iOS 4.2 voor de iPad komt AirPlay. Met AirPlay kan je video’s direct streamen naar de Apple TV. Door een film te starten en rechtsonder op het icoontje te klikken krijg je een popup menu. Daar moet je de Apple TV uit kiezen en dan kan je direct de film op je iPad streamen naar de Apple TV.

De Apple TV ligt over vier weken voor €99 in de winkel.

Categorie: Devices
Spotlight: HD
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's