Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Dit zijn de vernieuwingen in de iOS 8 en Apple TV betas

Rutger Otto
18 juni 2014, 8:58
2 min leestijd
Dit zijn de vernieuwingen in de iOS 8 en Apple TV betas

Apple heeft zowel iOS 8 beta 2 als een Apple TV beta 1 uitgegeven. Daarmee kunnen ontwikkelaars onder meer sleutelen aan nieuwe functies van Apples software. Apple TV gaat ook samenwerken met iOS 8 met de nieuwe Family Sharing-optie. Dit zijn alle vernieuwingen in de betas op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw in de iOS 8 beta

ios 8 beta books

De iOS 8 beta voor ontwikkelaars is pas enkele weken beschikbaar, maar Apple vond het tijd om een nieuwe versie beschikbaar te maken. Wat er nieuw is? In de iOS 8 beta versie 2 is bijvoorbeeld Apples Podcast app voorgeinstalleerd. Normaal gesproken moest je deze app downloaden uit de App Store. Dat hij nu standaard met iOS 8 wordt meegeleverd, betekent ook dat je de app niet kunt verwijderen.

Voortaan, wanneer je de Foto’s-app voor het eerst opent in iOS 8, word je gevraagd of je de nieuwe iCloud Foto’s functie wil gebruiken. Daarnaast is Home Data nu een optie in de Instellingen, onder Privacy. Voorlopig staat er alleen: “Applicaties die toegang hebben gevraagd tot ‘home data’ zullen hier verschijnen”.

De iBooks app krijgt een doorzichtige achtergrond en in Berichten kun je nu alle gesprekken als geleden markeren. Op iPad is nu de QuickType-functie geïmplementeerd, die was eerder alleen voor iPhone en iPod touch beschikbaar.

Nieuw in de Apple TV beta

Naast een nieuwe iOS 8 beta bracht Apple ook een nieuwe versie voor Apple TV uit voor ontwikkelaars. In Apple TV 7.0 wordt samengewerkt met iOS 8 voor de functie Family Sharing. Gezinnen die tot zes personen tellen, kunnen met dezelfde creditcard content delen als apps en iBooks. Op Apple TV kunnen gebruikers waarschijnlijk series, films en muziek afspelen die andere gezinsleden hebben gedownload.

Overigens is Family Sharing nog niet functioneel. De software update was alleen beschikbaar voor derde generatie Apple TV en nieuwer, het is nog onduidelijk of Family Sharing alleen op die apparaten werken en of oudere Apple TVs dus worden uitgesloten.

Lees meer over iOS 8

Categorieën: Devices, iOS
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's