‘Apple onthult vanavond eigen tv-gids app tijdens Mac-event’

Lars Paijmans
27 oktober 2016, 10:47
2 min leestijd
‘Apple onthult vanavond eigen tv-gids app tijdens Mac-event’

Apple zou vanavond een gloednieuwe app onthullen met de naam ‘The Watch List’. De app moet een Apple tv-gids op een overzichtelijke manier naar de apparaten van Apple brengen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple tv-gids vanavond onthuld’

Het gerucht is afkomstig van USA Today, dat later ondersteund werd door bronnen van Recode. De Apple tv-gids zou intern The Watch List genoemd worden, maar wordt vanavond omgedoopt tot een officiële naam. De app zou nauw samenwerken met de vierde generatie Apple TV. Het is echter nog niet duidelijk of de app alleen voor tvOS verschijnt, of je de Apple tv-gids ook kunt raadplegen op een iOS of macOS-apparaat.

Apple tv gids

De app moet je een handje gaan helpen om snel programma’s te vinden om naar te kijken. Tv-diensten zouden zichzelf er voor aan kunnen melden, al zou Netflix er al voor bedankt hebben. Op basis van je interesses kan de app meldingen versturen, bijvoorbeeld als er een nieuw seizoen van je favoriete serie beschikbaar is. Apple zou de app gemaakt hebben omdat er nog steeds geen goede digitale universele tv-gids bestaat. Bovendien zou het volgens Apple nieuwe shows een handje kunnen helpen om van de grond te komen.

De afgelopen maanden heeft Apple zich al vaker geïnteresseerd in de tv-industrie. Gesprekken met grote tv-maatschappijen zouden echter nergens op uit zijn gelopen, waardoor een eigen tv-dienst van Apple er voorlopig niet zal komen. Wie weet werd deze app al langer ontwikkeld, en brengt Apple hem vanavond als losstaand product uit omdat de hoop op een eigen tv-dienst vervlogen is.

Het Mac-event van Apple begint vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd. Naast deze nieuwe app wordt er vooral veel nieuws omtrent de Mac verwacht. Zo krijgen we er de nieuwe MacBook Pro, MacBook Air en mogelijk ook een nieuwe iMac te zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Recode
Categorieën: Apps, Geruchten
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen