‘Apple bouwt universele TV gids-app voor populaire streamingdiensten’

Lars Paijmans
5 augustus 2016, 13:21
2 min leestijd
‘Apple bouwt universele TV gids-app voor populaire streamingdiensten’

Een tv-gids erbij pakken om te zien wat er vanavond op tv komt is, behoort voor veel mensen al lang tot het verleden. Apple blaast het foldertje nieuw leven in met een online TV gids voor diensten als Netflix en HBO.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple TV gids-app combineert Netflix, HBO en meer’

Recode sprak met bronnen die beweren dat Apple al een flinke lijst met apps heeft verzameld die deel uit gaan maken van deze TV gids. Denk hierbij aan Netflix en HBO, maar ook buitenlandse zenders als ESPN. Deze gids wordt in een afzonderlijke app gestopt, die zowel op de Apple TV als op iOS te gebruiken is. De gesprekken om de benodigde data van de diensten te bemachtigen zouden zich al in een vergevorderd stadium bevinden.

Apple TV gids

Het ligt voor de hand dat deze Apple TV-gids verder gaat dan alleen het tonen van de nieuwste films en series. Zo zijn Apple Music en de Apple Store-app steeds meer gericht om suggesties te doen die afgestemd zijn op de smaak en voorkeuren van de gebruiker.

Door eenzelfde aanpak met de TV-gids te gebruiken, kan de app je bijvoorbeeld laten weten als er een nieuw seizoen van je favoriete serie klaarstaat. Apple zou al plannen maken om met de uitrol van de app te starten. Goed nieuws, want dat maakt het erg waarschijnlijk dat deze app er ook daadwerkelijk gaat komen.

Plan B voor Apples streamingdienst?

Het nieuwe gerucht lijkt een plan B te zijn van Apple, nu hun eigen plannen voor een tv-dienst voorlopig van de baan lijken te zijn. Onderhandelingen met kabelmaatschappijen draaiden op niets uit, wat deels ook Apples eigen schuld was. Zo zouden er te hogen eisen gesteld zijn, en kwamen Apples vertegenwoordigers te laat en ongeïnteresseerd naar onderhandelingen. Als de techniek voor een TV gids-app al klaar waren kan het in ieder geval nog op deze manier worden benut.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu