‘Apple TV wordt spelcomputer voor casual games’

Gijs Ettes
7 september 2015, 8:58
2 min leestijd

De nieuwe Apple TV heeft een grote focus op het spelen van casual games. De nieuwe settopbox krijgt daarvoor een betere hardware, een nieuwe afstandsbediening en een App Store om spelletjes te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV games

Dat meldt de New York Times op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple. De verwachting is niet dat Apple met de settopbox de concurrentie wil aangaan met high-end spelcomputers als de PlayStation 4 en Xbox One. In plaats daarvan zou het bedrijf zich richten op mensen die zo nu en dan een spelletje tussendoor spelen.

Apple TV games

Om dat mogelijk te maken, zal de Apple TV voor het eerst uitgerust zijn met een afstandsbediening met knoppen én een touchpad. Verder heeft het apparaat veel krachtigere hardware dan zijn voorganger; zo zou er een snellere A8-chip aan boord zijn die we kennen van de iPhone 6 en 6 Plus. Het basismodel van 149 dollar zou 8GB opslag bevatten en het duurdere model van 199 dollar 16GB. Die opslag is voornamelijk bedoeld voor het downloaden van apps, aangezien voor het streamen van media weinig geheugen benodigd is.

Tot slot zou de Apple TV voorzien zijn van iOS 9 met een Apple Store en een universele zoekfunctie. Die laat gebruikers in één keer binnen meerdere bronnen zoeken. Zoek je bijvoorbeeld een bepaalde film of tv-serie, dan worden niet alleen de zoekresultaten uit iTunes getoond, maar ook die van Netflix en Amazon. De nieuwe Apple TV zou dezelfde aansluitingen (hdmi, usb en stroom) als zijn voorganger hebben, maar niet overweg kunnen met 4K. Waarom Apple ervoor kiest om het apparaat niet van 4K-ondersteuning te voorzien, is onduidelijk.

Onthulling Apple TV

Aankomende woensdag wordt de Apple TV naar verwachting officieel onthuld, gelijktijdig met de iPhone 6S en 6S Plus. Daarnaast zal het evenement waarschijnlijk focussen op iOS 9 en nieuwe mogelijkheden voor Siri.

Prijs en alle features van nieuwe Apple TV uitgelekt

Lees het laatste nieuws over de Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen