Concept: de Apple TV gamecontroller volgens een Nederlandse ontwerper

Wouter Nijsen
19 maart 2014, 16:59
1 min leestijd
Concept: de Apple TV gamecontroller volgens een Nederlandse ontwerper

De geruchten dat Apple in het najaar een nieuwe Apple TV met een eigen App Store presenteert, worden steeds hardnekkiger. Ook zou Apple aan een unieke gamepad werken, hetgeen wij alleen maar kunnen toejuichen. De Nederlandse ontwerper Martin Hajek heeft een Apple TV gamecontroller in een paar nieuwe afbeeldingen zelf vormgegeven.

Lees verder na de advertentie.

apple tv gamecontroller

Als de Apple TV een eigen App Store krijgt, is het aannemelijk dat het multimediakastje ook games beschikbaar stelt voor de gebruiker. Daarmee zou de Amerikaanse fabrikant de strijd aan gaan met de spelcomputers van Sony, Microsoft en Nintendo.

Voor het ontwerpen van de Apple-controller, heeft Hajek duidelijk de Wii-controller als inspiratiebron genomen. Op enkele afbeeldingen legt de conceptmaker beide controllers naast elkaar en ook qua vorm heeft het ding verdacht veel weg van de Wii-controller.

Apple TV gamecontroller lijkt op Wii-gamepad

De gamepad van Hajek is vrij klein, dun en met een koord om je pols te binden, zodat hij niet van je af glijdt als je enthousiast een digitaal potje aan het bowlen bent.

Apple TV gamecontroller

Met de verwachte verbeterde techniek moeten Apple TV-games een stuk krachtiger en veelzijdiger worden dan het huidige aanbod op de iPhone en de iPad. De eerste Apple TV’s worden al aangedreven door de krachtige 64-bits A7-processor, die momenteel in de iPhone 5S zit. De verwachting is dat de nieuwe Apple TV wordt aangedreven door nog sterkere hardware.

Releasedatum nieuwe Apple TV

Vooralsnog is de vierde generatie van de Apple TV nog niet onthuld. Daarmee is het nog onzeker of er games komen voor het multimediakastje, laat staan een App Store. De nieuwe Apple TV wordt vermoedelijk in maart of april onthuld op een apart evenement.

Het laatste Apple TV nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu