‘Facebook werkt aan Apple TV-app voor korte en langere video’s’

Rick van der Veer
1 februari 2017, 17:03
1 min leestijd
‘Facebook werkt aan Apple TV-app voor korte en langere video’s’

Facebook werkt aan een app voor de Apple TV. De Apple TV Facebook-app zou vooral bedoeld zijn om de toenemende hoeveelheid video’s op het sociale netwerk tentoon te stellen en hier tegelijkertijd geld aan te verdienen.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV Facebook-app op komst

Met een app voor Apple TV wil Facebook de volgende stap zetten om zichzelf als videoplatform te profileren, zo meldt The Wall Street Journal. Het bedrijf is al langere tijd bezig met meer mogelijkheden te introduceren op het gebied van video. Daarnaast is het een manier om extra inkomsten te vergaren door de advertenties die de app toont aan gebruikers. Volgens Facebook wordt het namelijk steeds lastiger om betrouwbaar advertenties in de tijdlijnen van gebruikers te verwerken.

Apple TV Facebook-app

Momenteel biedt Facebook vooral kortere filmpjes aan, maar op termijn komen er langere video’s van hogere kwaliteit op de site. Het bedrijf zou zelfs plannen hebben om series en films naar gebruikers te streamen. Daarbij wil het bedrijf ook originele video’s aanbieden. Dit zouden niet alleen eigen series zijn, maar ook sport- en entertainmentprogramma’s staan op de planning. Ook livestreams van zowel gebruikers als bedrijven zouden in de app te bekijken zijn.

Vorig jaar introduceerde Facebook livestream-opties in de app voor iOS. Met één druk op de knop kun je direct al je volgers of vrienden bereiken met je livestream. Ook pagina’s met een professionele opstelling kunnen gebruik maken van livestreams via het platform.

Releasedatum onbekend

Het is nog niet duidelijk wanneer Facebooks Apple TV-app verschijnt. De app zou al bijna een jaar in ontwikkeling zijn, maar nog altijd niet klaar zijn om gelanceerd te worden. Facebook wilde zelf niet reageren tegenover The Wall Street Journal.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Categorie: Devices
Spotlight: Facebook
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's