Zoveel kosten de Apple TV en iPad Pro mogelijk in de Benelux

Gijs Ettes
16 oktober 2015, 15:52
2 min leestijd

Het is alweer ruim een maand geleden dat Apple de nieuwe Apple TV en iPad Pro aankondigde, maar over een officiële release en prijzen was nog niets bekend. Daar is vandaag mogelijk verandering in gekomen.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV en iPad Pro prijzen

De Duitse webwinkel Cyberport meldt op haar site dat de nieuwe Apple TV 179 euro gaat kosten en vanaf 5 november aanstaande wordt geleverd. Deze prijs heeft betrekking op het 16GB-model; de versie met 64GB opslag is 60 euro duurder. Aangezien Apple-producten bij onze oosterburen doorgaans goedkoper verkrijgbaar zijn, is het aannemelijk dat de settopbox in ons land 189 of 249 euro gaat kosten.

apple tv ipad pro prijzen

De iPad Pro kunnen we eveneens volgende maand verwachten en volgende de laatste berichten krijgt de 12,9 inch-tablet een adviesprijs van 899 euro voor het wifi-model met 32GB opslag. De wifi-versie met 128GB kost 1079 euro, terwijl voor de 128GB-versie met 4G maar liefst 1229 euro betaald moet worden. In Nederland en België moeten we bij die prijzen waarschijnlijk nog enkele tientjes optellen.

Nieuwe Apple TV zonder Siri naar ons land

De nieuwe Apple TV werd vorige maand tijdens het september-event van Apple onthuld. De vierde generatie Apple TV is de grootste update van de settopbox sinds jaren, want het apparaat is op veel fronten verbeterd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om casual games te spelen, waarbij je kunt denken spellen als Crossy Road.

apple tv

Daarnaast is de nieuwe Apple TV voorzien van betere hardware, een eigen App Store en nieuwe afstandsbediening. Laatstgenoemde is uitgerust met een touchpad, wat het navigeren door de interface makkelijker moet maken. Standaard draait de settopbox op een eigen besturingssysteem, tvOS, dat is gebaseerd op iOS 9. Daarin is ook Siri geïmplementeerd, al zal de spraakassistent aanvankelijk niet volledig in Nederland en België werken.

iPad Pro: grootste Apple-tablet ooit

ipad pro prijzen

De nieuwe iPad Pro is de grootste en krachtigste iPad die Apple ooit heeft gemaakt. Het apparaat heeft een 12,9 inch-scherm met een resolutie van 2732 bij 2048 pixels. De extra schermruimte zorgt ervoor dat je een volledig virtueel keyboard tot je beschikking hebt en gemakkelijk twee apps naast elkaar kunt gebruiken. Dit maakt de tablet aantrekkelijker voor zakelijk gebruik. Daarnaast zijn er een keyboarddock en een stylus apart verkrijgbaar. Deze accessoires heten respectievelijk Smart Keyboard en Apple Pencil en werken perfect samen met het nieuwe iOS 9.

Het laatste nieuws over Apple

Via: OMT
Bronnen: Cyberport.de, iFun.de
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen